
Combaterea schimbărilor climatice reprezintă o prioritate pentru Parlamentul European. În cele ce urmează găsiți detalii despre soluțiile la care lucrează UE și Parlamentul.
Combaterea schimbărilor climatice reprezintă o prioritate pentru Parlamentul European. În cele ce urmează găsiți detalii despre soluțiile la care lucrează UE și Parlamentul.
Pactul Verde este răspunsul UE la criza climatică în desfășurare. Aflați mai multe despre foaia de parcurs pentru o Europă climatic neutră.
În legea europeană a climei, UE s-a angajat să obțină neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon până în 2050. Ce înseamnă acest lucru în practică?
Care sunt obiectivele planului de acțiune pentru mediu al UE până în 2030 și ce trebuie făcut pentru îndeplinirea acestora?
Înaintea Conferinței ONU COP 26, obiectivele climatice UE pe termen lung, inclusiv neutralitatea climatică până în 2050, au devenit obligatorii din punct de vedere juridic.
Eurodeputații doresc o nouă lege care să responsabilizeze companiile atunci când încalcă drepturile oamenilor sau fac rău planetei. Mai multe informații în video.
Citiți ce măsuri ia Uniunea Europeană pentru a îndeplini obiectivele de reducere a emisiilor de dioxid de carbon în cadrul pachetului „Pregătiți pentru 55” în 2030.
Sistemul UE de comercializare a cotelor de emisii (ETS) are ca scop reducerea emisiilor de CO2 din industrie. Descoperiți cum funcționează și de ce a fost reformat.
Regulamentul privind partajarea eforturilor stabilește obiective naționale de reducere a emisiilor pentru a ajuta UE să atingă zero emisii de CO2 până în 2050.
UE a introdus o taxă pe carbon ambițioasă pentru a împiedica relocarea companiilor în afara acesteia în scopul evitării normelor de poluare mai stricte.
Toate mașinile și camionetele noi vândute în UE începând cu 2035 vor trebui să aibă zero emisii. Ce înseamnă acest lucru? Citiți în continuare pentru mai multe informații.
Pentru a face transportul rutier neutru din punct de vedere al climei, UE interzice vânzarea de autoturisme și camionete noi cu combustie internă începând din 2035.
Aflați mai multe despre combustibilii alternativi pentru autovehicule și despre măsurile UE de creștere a folosirii acestora în vederea reducerii emisiilor de carbon.
Emisiile de la avioane și vapoare sunt în creștere, iar UE dorește să atingă neutralitatea CO2 până în 2050. Citiți despre măsurile preconizate de UE pentru reducerea emisiilor.
Aflați care sunt avantajele energiei bazate pe hidrogen și cum dorește UE să profite de aceasta pentru a susține tranziția verde.
Sectorul energetic reprezintă cea mai importantă sursă de gaze cu efect de seră din UE. Aflați cum dorește UE să crească ponderea energiei regenerabile și să decarbonizeze acest sector.
Pentru atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor în lupta cu schimbările climatice, Parlamentul mizează pe adoptarea rapidă a unor alternative ecologice, cum este energia regenerabilă
Economisirea energiei este esențială în lupta cu schimbările climatice și pentru a reduce dependența energetică a UE. Aflați ce măsuri iau eurodeputații pentru reducerea consumului.
Pădurile absorb CO2. Aflați din infograficul nostru cum dorește UE să le folosească pentru a combate schimbările climatice și a-și reduce amprenta de carbon.
Aflați ce cauzează defrișările și cum noua legislație UE va limita importurile de bunuri produse pe terenuri defrișate.
Protejarea și gestionarea durabilă a pădurilor sunt esențiale pentru a combate schimbările climatice. Iată ce dorește Parlamentul European.
Calitatea aerului ne afectează sănătatea. Parlamentul European luptă pentru reguli mai stricte care să limiteze poluarea.
Apa curată este esențială pentru oameni și pentru ecosisteme sănătoase. Aflați ce fac UE și Parlamentul European pentru protejarea apelor.
Aflați cum dorește Europa să finanțeze proiectele de combatere a schimbărilor climatice și să sprijine regiunile cele mai afectate de trecerea la o economie ecologică.
Trecerea la o economie neutră din punctul de vedere al climei înseamnă o transformare uriașă pentru regiunile dependente de dioxid de carbon.
UE își dorește o tranziție energetică justă. Aflați cum va ajuta Fondul Social pentru Climă gospodăriile expuse la sărăcie urmare a tranziției energetice.
Trecerea la o economie mai puțin poluantă necesită investiții masive. UE dorește să atragă mai mulți bani din sectorul privat, deoarece fondurile publice sunt insuficiente.
Pentru a impulsiona tranziția către investiții ecologice, UE a introdus norme care definesc activitățile verzi sau sustenabile
Finanțarea UE va ajuta regiunile să-și revină după criza Covid, să reducă disparitățile, să devină mai atente la mediu și să creeze locuri de muncă.
Date și statistici despre schimbările climatice în Europa: care este impactul regional, cine emite cel mai mult, care sunt obiectivele de reducere a emisiilor.
Consultați infograficul nostru pentru a afla care este cantitatea de emisii de gaze cu efect de seră pe țări și pe sectoare în UE, precum și cine sunt principalii emițători din lume.
Schimbările climatice au deja multe consecințe asupra sănătății, mediului și economiei în Europa. Aflați mai multe din infograficul nostru.
UE și-a depășit obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2020. Consultați infograficele noastre pentru mai multe detalii.
Cât de mult CO2 emit autovehiculele? Sunt mașinile electrice o alternativă ecologică? Aflați din infograficele noastre.
Gazele cu efect de seră emise de aviația internațională și transportul maritim au crescut rapid în ultimele trei decenii. Detalii în infografic.
Infograficul nostru vă prezintă cronologia principalelor etape și inițiative în lupta globală împotriva schimbărilor climatice.