Schimbările climatice 
Acțiune urgentă pentru combaterea schimbărilor climatice 

Societate  Data actualizării: 
 
Creat:   

Toate știrile, clipurile video, infograficele despre Parlamentul European și combaterea schimbărilor climatice, negocierile de la Paris.

Distribuiți această pagină: 

Articole 

Foto: Ezra Comeau-Jeffrey on Unsplash.        

Atenuarea schimbărilor climatice reprezintă o prioritate cheie în Parlament. Mai jos găsiți fișa noastră tematică ce conține detalii despre acest domeniu.

Principalii absorbanți sunt solul, pădurile și oceanele        

În conformitate cu acordul de la Paris, UE s-a angajat să obțină neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon până în a doua jumătate a secolului XXI. Ce înseamnă acest lucru în practică?

©Mikel Martinez De Osaba/123RF/European Union – EP.        

Trecerea la o economie mai puțin poluantă necesită investiții masive. UE dorește să atragă mai mulți bani din sectorul privat, deoarece fondurile publice sunt insuficiente.

Materiale video 

       
(Durata înregistrării video:) 

Articole 

infografic        

Săptămâna aceasta, deputații europeni au aprobat la Strasbourg un raport referitor la o politică integrată a Uniunii Europene pentru regiunea arctică. În contextul schimbărilor climatice și al încălzirii globale, 280 de milioane de tone de gheață arctică se topesc în fiecare an, însă amenințarea ecologică este doar o parte a problemei. Noile căi maritime vor permite comerțul, extragerea resurselor naturale, turismul. Acest lucru va duce, inevitabil, și la militarizarea zonei.

Articole 

COP 22 în Marrakesh        

Liderii mondiali s-au reunit, în ultimele două săptămâni, în cadrul întâlnirilor COP22 de la Marrakech, pentru a negocia modul în care va fi implementat acordul de la Paris. Vineri, aproape 200 de țări au sprijinit o proclamație care cere ca implementarea acordului să fie făcută „urgent”. Parlamentul European a fost reprezentat de o delegație formată din 12 deputați.

Giovanni La Via (PPE, Italia), COP21, Paris.        

15 eurodeputați au participat la summit-ul COP21, la Paris, săptămâna trecută, pentru a susține poziția ambițioasă a Parlamentului privind schimbările climatice. S-a ajuns la un acord internațional și istoric între cei 196 de reprezentanți, sâmbătă seara. L-am întrebat șeful delegației, Giovanni La Via (PPE, Italia), ce impact va avea acordul asupra activității legislative viitoare a Parlamentului.

Materiale video 

       
(Durata înregistrării video:) 

       
(Durata înregistrării video:)