
Combaterea schimbărilor climatice reprezintă o prioritate pentru Parlament. În cele ce urmează găsiți detalii despre soluțiile la care lucrează UE și Parlamentul European.
Combaterea schimbărilor climatice reprezintă o prioritate pentru Parlament. În cele ce urmează găsiți detalii despre soluțiile la care lucrează UE și Parlamentul European.
Parlamentul vrea ca Pactul Verde să fie în centrul pachetului UE de redresare în urma crizei. Aflați mai multe despre foaia de parcurs pentru o Europă climatic neutră.
Aflați cum dorește Europa să finanțeze proiectele de combatere a schimbărilor climatice și să sprijine regiunile cele mai afectate de trecerea la o economie ecologică.
În legea europeană a climei, UE s-a angajat să obțină neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon până în a doua jumătate a secolului XXI. Ce înseamnă acest lucru în practică?
Parlamentul cere ca UE să se angajeze în cadrul Conferinței ONU să atingă un nivel zero al emisiilor nete de gaze cu efect de seră până în 2050.
Deputații sprijină Pactul ecologic european, însă îi subliniază provocările, inclusiv asigurarea unei tranziții echitabile și necesitatea unor obiective intermediare mai ambițioase.
Deputații s-au reunit în plen pentru a dezbate alături de Ursula von der Leyen și Frans Timmermans foaia de parcurs către un continent neutru din punct de vedere climatic.
Citiți ce măsuri ia Uniunea Europeană pentru a îndeplini obiectivele de reducere a emisiilor de dioxid de carbon în diferite sectoare, pentru a preveni schimbările climatice.
UE a stabilit obiective ambițioase de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2020. Consultați infograficele noastre pentru a afla mai multe despre progresele înregistrate.
Sistemul UE de comercializare a cotelor de emisii (ETS) are ca scop reducerea emisiilor de CO2 din industrie. Descoperiți cum funcționează și de ce este necesară o reformă.
Pădurile absorb CO2. Aflați cu infograficul nostru cum dorește UE să le folosească pentru a combate schimbările climatice și a compensa emisiile de carbon din utilizarea terenurilor.
Pentru reducerea emisiilor de la autovehicule, deputații au adoptat limite mai stricte pentru emisiile de CO2. Aflați mai multe detalii în articol.
Trecerea la o economie mai puțin poluantă necesită investiții masive. UE dorește să atragă mai mulți bani din sectorul privat, deoarece fondurile publice sunt insuficiente.
Pentru a impulsiona tranziția către investiții ecologice, UE introduce norme care definesc activitățile verzi sau sustenabile
Combaterea schimbărilor climatice continuă să fie una dintre prioritățile UE. Aflați ce au făcut eurodeputații pentru a spori eficiența energetică și folosirea energiei regenerabile.
Date și statistici despre schimbările climatice în Europa: care este impactul regional, cine emite cel mai mult, care sunt obiectivele de reducere a emisiilor.
Consultați infograficul nostru pentru a afla care este cantitatea de emisii de gaze cu efect de seră pe țări și pe sectoare în UE, precum și cine sunt principalii emițători din lume.
Schimbările climatice au deja multe consecințe asupra sănătății, mediului și economiei în Europa. Aflați mai multe din infograficul nostru.
Emisiile de gaze cu efect de seră provenite din aviația internațională și transportul maritim au crescut semnificativ în ultimele decenii. Detalii în infografic.
Cât de mult CO2 emit autovehiculele? Sunt mașinile electrice o alternativă ecologică? Aflați din infograficul nostru.
Infograficul nostru vă prezintă cronologia principalelor etape și inițiative în lupta globală împotriva schimbărilor climatice.