Schema UE de comercializare a certificatelor de emisii și reforma acesteia 

Data actualizării: 
 
Creat:   
 

Distribuiți această pagină: 

Sistemul UE de comercializare a cotelor de emisii (ETS) are ca scop reducerea emisiilor de CO2 din industrie. Descoperiți cum funcționează și de ce este necesară o reformă.

Ce este sistemul UE de comercializare a cotelor de emisii?


UE este cel de-al treilea emițător de emisii de CO2 din lume, dar urmărește și cel mai ambițios obiectiv climatic: reducerea emisiilor cu cel puțin 40% până în 2030 în comparație cu nivelurile din 1990.

Lansat în 2005, sistemul de comercializare a cotelor de emisii (ETS) este unul dintre instrumentele înființate de Uniunea Europeană pentru atingerea acestui obiectiv. Acesta vizează în mod specific industria.
 

Cum funcționează?


Schema de comercializare a emisiilor obligă peste 10.000 de centrale energetice și fabrici să dețină un permis pentru fiecare tonă de CO2 pe care o emit. Acest lucru ar trebui să ofere un stimulent financiar pentru a polua mai puțin: cu cât poluezi mai puțin, cu atât plătești mai puțin. Companiile trebuie să cumpere permisele prin licitații, iar prețul este influențat de cerere și ofertă.

Cu toate acestea, unele permise sunt alocate gratuit, în special în sectoarele în care există riscul ca întreprinderile să transfere producția în alte părți ale lumii cu constrângeri mai reduse legate de emisii.

 

Reglementarea prețului carbonului

 

După criza financiară din 2008, aceste permise au devenit foarte ieftine întrucât cererea a scăzut, iar oferta a rămas constantă.

Excedentul mare și prețurile scăzute descurajează companiile să investească în tehnologii ecologice, reducând astfel eficiența schemei în combaterea schimbărilor climatice.

Ca soluție, a fost creată o Rezervă de Stabilizare a Pieței care să echilibreze mai bine cererea și oferta prin plasarea excedentului de certificate într-o rezervă, din care acestea să poată fi eliberate în caz de nevoie.

Reforma ETS în cadrul Pactului Verde?


Pentru a alinia ETS la obiectivele mai ridicate de reducere a emisiilor din Pactul Verde european, UE lucrează la o actualizare a schemei. Comisia propune reducerea emisiilor din sector cu 61% până în 2030.

Modificările propuse includ coborârea limitei superioare pentru emisiile anuale din sector, revizuirea regulilor pentru certificatele gratuite și pentru Rezerva de Stabilizare a Pieței, extinderea schemei pentru a include transportul maritim și crearea unui sistem ETS separat pentru construcții și transportul rutier.


Ce dorește Parlamentul?


Deputații doresc să crească miza propunerii Comisiei prin scăderea numărului de alocații anuale disponibile până în 2030. De asemenea, ei doresc includerea în schemă a incinerării deșeurilor municipale începând cu 2026.

Cotele gratuite ar trebui să dispară până în 2030, când Parlamentul dorește ca mecanismul UE de ajustare la frontieră în funcție de carbon să fie deplin operațional. Acest mecanism va aplica o taxă la bunurile de import din țări mai puțin ambițioase în obiectivele climatice, descurajând astfel companiile să-și mute producția în țări cu reguli mai puțin stricte privind emisiile.

Pentru a proteja cetățenii de costurile suplimentare cu energia, Parlamentul dorește ca noul ETS să acopere doar construcțiile și transportul rutier comerciale. Transportul și construcțiile private ar urma să fie adăugate abia din 2029 necesitând o nouă propunere a Comisiei.

Toate veniturile din ETS ar trebui folosite exclusiv pentru acțiuni climatice atât la nivelul UE, cât și la nivelul statelor membre, spun europarlamentarii.

Pașii următori


Parlamentul va vota asupra reformei în sesiunea plenară din iunie, după care eurodeputații vor putea începe negocieri cu statele UE în privința formei finale a normelor.

Eforturile UE de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră

 

Mai există și alte măsuri de reducere a emisiilor în vederea realizării angajamentelor asumate de UE în cadrul Acordului de la Paris privind schimbările climatice:

Urmăriți infograficele noastre referitoare la progresele UE în atingerea obiectivelor climatice pentru 2020.


Aceasta este o actualizare a articolului publicat inițial pe 13 februarie 2017.