Combaterea conținutului online dăunător sau ilegal: ideile Parlamentului 

Data actualizării: 
 
Creat:   
 

Distribuiți această pagină: 

Aflați cum doresc deputații să abordeze conținutul online dăunător sau ilegal, protejând totodată libertatea de exprimare.

©AdobeStock_vegefox.com  

UE lucrează la elaborarea unui act legislativ privind serviciile digitale pentru a oferi economiei digitale în rapidă evoluție un cadru la nivelul UE și pentru a stabili standarde pentru restul lumii. Unul dintre aspectele fundamentale pe care deputații în Parlamentul European doresc să îl abordeze îl reprezintă protecția utilizatorilor împotriva conținutului dăunător sau ilegal. Citiți ce anume propune Parlamentul în trei rapoarte adoptate la 20 octombrie.


O distincție clară între conținutul ilegal și cel dăunător


Parlamentul dorește să se facă o distincție clară între conținutul ilegal și cel dăunător. Unele tipuri de conținut, de exemplu negarea Holocaustului, pot fi ilegale în unele state membre, dar nu și în altele. Conținutul dăunător, cum ar fi discursul de incitare la ură și dezinformarea, nu este întotdeauna ilegal. Este necesară o distincție strictă, întrucât cele două tipuri de conținut necesită abordări diferite – conținutul ilegal ar trebui eliminat, în timp ce conținutul dăunător ar putea fi abordat în alte moduri.


Eliminarea conținutului ilegal, protejând, în același timp, drepturile și libertățile


Potrivit deputaților, acțiunile voluntare ale platformelor nu sunt suficiente. Aceștia doresc norme clare la nivelul UE pentru moderarea conținutului, cu aplicarea așa-numitului mecanism de „notificare și acțiune”. Normele ar trebui să garanteze că mecanismul:

  • este eficient – utilizatorii ar trebui să le poată semnala ușor intermediarilor online posibilele conținuturi online ilegale, astfel încât să aceștia să le poată elimina rapid
  • nu este utilizat abuziv - dacă un conținut este semnalat sau eliminat, utilizatorii afectați ar trebui să fie informați și să aibă posibilitatea de a contesta decizia în fața unui organism național de soluționare a litigiilor
  • respectă drepturile și libertățile utilizatorilor, cum ar fi libertatea de exprimare și de informare, astfel încât intermediarii online să elimine conținutul ilegal într-un mod diligent, proporțional și nediscriminatoriu și să nu elimine conținutul care nu este ilegal

Deputații doresc ca decizia finală privind legalitatea conținuturilor generate de utilizatori să fie luată de o instanță independentă și nu de entități comerciale private.

Pe lângă faptul că este eliminat, în cazul în care conținutul online ilegal constituie o infracțiune, ar trebui să facă obiectul unei anchete desfășurate de către autoritățile de aplicare a legii și de către justiție. Comisia ar trebui, de asemenea, să aibă în vedere impunerea obligației ca platformele online să raporteze autorității competente infracțiunile grave.


Modalități de combatere a conținutului dăunător


Pentru a aborda problema conținutului dăunător, cum ar fi discursul de incitare la ură sau dezinformarea, deputații propun, pe de o parte, obligații mai stricte în materie de transparență pentru platforme și, pe de altă parte, îmbunătățirea educației mediatice a utilizatorilor.

Parlamentul a constatat că unul dintre motivele pentru răspândirea atât de rapidă a dezinformării îl reprezintă faptul că modelele de afaceri ale unor platforme favorizează prezentarea către utilizatori de conținuturi senzaționale pentru a-și crește profiturile. Pentru a aborda efectele negative ale acestei practici, deputații doresc transparență cu privire la politicile de monetizare ale platformelor online.


Mai multe opțiuni pentru utilizatori în legătură cu ceea ce văd online


Deputații doresc să le ofere utilizatorilor un control mai mare asupra conținutului pe care îl văd și posibilitatea de a renunța complet la organizarea conținuturilor.

Ei solicită o reglementare mai strictă a publicității orientate în favoarea unei publicități mai puțin intruzive, contextualizate, care să se bazeze pe ceea ce un utilizator vede într-un anumit moment, nu pe istoricul navigărilor.

În plus, deputații doresc ca Comisia să analizeze mai multe opțiuni de reglementare a publicității orientate, inclusiv o eventuală interdicție.

Comisia a prezentat propunerea pentru Actul legislativ privind serviciile digitale pe 15 decembrie 2020.