Uniunea energetică 
Uniți de îngrijorări legate de energie și mediu 

Economie  Data actualizării: 
 
Creat:   

Aflați mai multe despre activitatea Parlamentului European în domeniul energetic: independența energetică a UE, alimentare, transportul energiei, prețuri și infrastructură.

Distribuiți această pagină: 

Articole 

       

Consumatorii vor avea noi drepturi grație normelor UE privind accesul la siturile de comparare a prețurilor energiei electrice, monitorizarea energetică și energia produsă acasă.

Articole 

       

Comisia pentru mediu de la Parlamentul European a aprobat reforma sistemului UE de comercializare a emisiilor (ETS) pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și combaterea schimbărilor climatice. Propunerea de lege aprobată de eurodeputați pe 24 februarie abordează dezechilibrele între ofertă și cerere pe piața certificatelor de emisii, care stimulează investițiile verzi.

       

UE importă peste jumătate din energia pe care o consumă, lucru care o face vulnerabilă față de furnizorii externi, precum Rusia. Pentru a ameliora situația, Comisia Europeană a prezentat planul privind uniunea energetică pentru reducerea acestei dependențe și pentru crearea unei piețe unice energetice în UE. Vă prezentăm câteva cifre despre importurile energetice UE și felul în care variază acestea de la țară la țară.

Articole 

       

Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, promovarea eficienței energetice și a surselor regenerabile de energie, dar și asigurarea securității aprovizionării cu energie electrică vor fi puncte foarte importante pe agenda Parlamentului în cea de-a doua jumătate a legislaturii. O serie de iniţiative sunt deja puse în aplicare, iar o fermă eoliană din Asse (Belgia) este doar unul dintre exemplele de progres din acest domeniu.

Materiale video