Taxe rutiere în UE: un sistem mai echitabil și prietenos cu mediul 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Noile norme privind taxele rutiere vor asigura un sistem mai echitabil în Europa și vor contribui la reducerea de emisii de CO2 de la autovehicule.

Poartă de taxare pe autostradă ©AP Images/European Union-EP  

Pe 25 octombrie, Parlamentul a votat asupra noilor norme privind taxele rutiere în Uniunea Europeană pentru a garanta un tratament egal al utilizatorilor rutieri și a ajuta statele membre să-și atingă obiectivele de reducere a emisiilor de CO2 în sectorul transporturilor. Eurodeputata Christine Revault D’Allonnes Bonnefoy a fost responsabilă de coordonarea acestui dosar în Parlament.

Conform noului regulament, toate vehiculele utilitare cu gabarit mare și mic din UE vor fi taxate în funcție de utilizarea reală a drumurilor și poluarea generată. În acest scop, țările UE care folosesc un sistem de taxare rutieră în funcție de intervalul de timp (vinietă) vor trece la un sistem de taxare în funcție de distanța parcursă (taxă de trecere) începând cu anul 2023, în cazul camioanelor și autobuzelor, și de la sfârșitul anului 2027 în cel al furgonetelor și microbuzelor.

Sistemul de taxare se va aplica doar pe 136.706 km de drumuri și autostrăzi care alcătuiesc rețeaua trans-europeană de transport și doar acolo unde taxele rutiere se aplică deja. Statele membre vor avea în continuare libertatea să nu perceapă taxe.

De ce plătim taxe rutiere 
  • pentru a acoperi sau contribui la costurile de construcție a drumurilor noi și întreținerea infrastructurii existente 
  • pentru a reduce vârfurile de trafic, de exemplu prin aplicarea unor prețuri mai mari în perioade și zone mai aglomerate 
  • pentru a reduce poluarea fonică și a mediului, de exemplu prin aplicarea unor tarife mai mici la vehiculele mai ecologice. 
Infografic: Taxele rutiere în UE  

Vehicule mai ecologice

Țările UE care aplică un sistem cu taxe de trecere vor trebui să stabilească taxe rutiere în funcție de nivelul emisiilor de CO2 pentru toate categoriile de vehicule, inclusiv pentru autoturisme. Taxele pentru vehiculele care nu au emisii vor fi cu 50% mai mici, pentru a încuraja folosirea acestor vehicule care sunt mai puțin dăunătoare pentru mediul înconjurător.

Parlamentul a mai propus introducerea (sau menținerea acolo unde există deja) de costuri suplimentare pentru traficul de congestie. Statele membre vor putea să decidă scutirea autobuzelor sau autocarelor de aceste costuri pentru a încuraja folosirea mijloacelor de transport în comun.

Tratament echitabil pentru utilizatorii de drumuri

Normele UE aflate în vigoare se aplică doar în cazul camioanelor cu gabarit mai mare de 12 tone și nu includ autobuzele, autocarele și microbuzele. Deputații europeni sprijină ideea aplicării taxelor rutiere în cazul vehiculelor care transportă bunuri sau pasageri începând cu 2020, pentru a garanta un tratament echitabil pentru transportatorii rutieri și conducătorii auto.

Țărilor UE li s-ar permite să acorde reduceri celor care utilizează frecvent mașini, microbuze și furgonete, pentru a stimula mobilitatea de la periferia orașelor și a regiunilor îndepărtate.

De asemenea, noile norme vor stabili limite de preț pentru vinieta pe termen scurt pe care unele țări UE o impun conducătorilor de autoturisme. Deputații europeni doresc ca vinieta să fie disponibilă pentru perioade mai scurte - de o zi sau o săptămână - în toate țările care utilizează acest sistem.

Care este diferența dintre sistemul cu taxă de trecere și vinietă? 
  • Taxele de trecere sunt taxe rutiere în funcție de distanța parcursă, plătite în mod obișnuit prin bariere rutiere fizice și taxe de drum. Acestea pot varia în funcție de tipul de vehicul sau de timpul din zi și pot fi electronice. 
  • Viniete sunt taxe rutiere în funcție de intervalul de timp. Utilizatorii de drumuri trebuie să cumpere un autocolant sau un document care să fie plasat pe parbrizul autovehiculului, permițând utilizarea infrastructurii pe o perioadă fixă.