Poluarea cauzată de pneuri: scăderea emisiilor cu etichete UE noi pentru pneuri 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Pneuri cu consum mai eficient înseamnă emisii mai puține. Noile etichete UE vor arăta exact eficiența consumului de combustibil, aderența pe teren umed și nivelul de zgomot.

UE s-a angajat ca, până în 2030, să își reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puțin 40 % față de nivelurile din 1990, în cadrul Acordului de la Paris. Transportul rutier este responsabil pentru cel puțin 22 % din emisiile de gaze cu efect de seră, iar transportul este singurul sector în care emisiile au rămas mai ridicate decât nivelurile din 1990. Pentru a atinge neutralitatea climatică până în 2050, UE intenționează să reducă până în 2050 emisiile din transport cu 60 % față de nivelurile din 1990.

Pneurile sunt responsabile de 20 %-30 % din consumul de combustibil al unui autovehicul, ceea ce înseamnă că alegerea unor pneuri mai eficiente poate contribui la reducerea emisiilor. Pentru a-i ajuta pe consumatori să ia decizii în cunoștință de cauză, UE introduce un nou sistem de etichetare a pneurilor.

Poluarea cauzată de pneuri: scăderea emisiilor cu etichete UE noi pentru pneuri  

Etichete noi pentru a-i ajuta pe consumatori

Etichetele vor include informații despre eficiența consumului de combustibil și aderența pe teren umed (similare etichetării energetice utilizate pentru aparatele electrocasnice), precum și informații despre nivelul de zgomot extern, exprimat în decibeli.

Informații despre aderența pe zăpadă și gheață vor fi probabil adăugate în viitor, la fel și informațiile despre kilometraj și abraziune (responsabile pentru poluarea cu microplastice), când va fi găsită o metodă de testare.

Etichetele trebuie să fie vizibile pentru consumatori, să fie afișate peste tot unde sunt comercializate pneurile, inclusiv online, și să ofere un cod QR pentru a putea fi ușor scanate.

Avantajele noii etichetări UE pentru pneuri

Noile etichete pentru pneuri le vor permite consumatorilor din UE să aleagă pneuri mai eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil, economisind astfel bani și poluând mai puțin. Siguranța rutieră este îmbunătățită datorită aderenței mai bune pe teren umed, iar informațiile despre nivelul de zgomot contribuie la reducerea poluării fonice cauzate de autovehicule.

Etapele următoare

Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au ajuns în noiembrie 2019 la un acord informal privind sistemul de etichetare. Consiliul a aprobat oficial normele în februarie 2020, iar Comisia pentru industrie, cercetare și energie a Parlamentului a votat în favoarea lor la 28 aprilie. Mai rămâne ca Parlamentul să aprobe acordul în plen.

Aflați mai multe despre reducerea emisiilor: