Convenția asupra Drepturilor Copilului împlinește 30 de ani 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Pe 20 noiembrie, Parlamentul European organizează o conferință la nivel înalt pentru a marca 30 de ani de la adoptarea Convenției asupra Drepturilor Copilului.

Parlamentul European se angajează să protejeze și să promoveze drepturile copiilor, nu doar în Europa, ci și în întreaga lume.  

Conferința se concentrează pe progresele din ultimele trei decenii și reflectă asupra provocărilor cu care se confruntă noile generații într-o lume globală și digitală.

Maiestatea Sa Regina Belgiei, președintă de onoare a UNICEF Belgia, participă la conferință alături de David Sassoli, președintele Parlamentului European și Ursula von der Leyen, președinta aleasă a Comisiei Europene.

Conferința marchează și 60 de ani de la Declarația privind Drepturile Copilului a Adunării Generale a Națiunilor Unite.

Delegații vor discuta despre drepturile copiilor de a trăi și de a prospera și dreptul copiilor de a visa.

Protejarea și promovarea drepturilor copilului

Parlamentul European se angajează să protejeze și să promoveze drepturile copiilor, nu doar în Europa, ci și în întreaga lume.

Convenția asupra Drepturilor Copilului

Convenția asupra Drepturilor Copilului dorește să asigure o mai bună implementare a drepturilor copiilor la nivel mondial. Aceasta a inspirat UE și statele sale membre să schimbe legile, politicile și practicile care vizează protejarea și promovarea drepturilor copiilor, indiferent de cetățenia lor sau statutul de reședință.

Conferința la nivel înalt

© European Union 2019 -EP