Regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, vorbește deputaților europeni 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Regele Iordaniei a subliniat importanța păcii în Orientul Mijlociu în timpul unui discurs adresat eurodeputaților, la Strasbourg, miercuri.

Regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, a vorbit deputaților europeni.  

„Ceea ce se întâmplă în Orientul Mijlociu se face simțit peste tot în lume”, a spus Regele Abdullah al II-lea, vorbind despre importanța stabilității în Orientul Mijlociu și despre potențialele ramificări grave ale conflictului în regiune. Aceasta a fost a șasea vizită a Regelui Iordaniei la Parlamentul European.

Regele a menționat conflictul palestiniano-israelian, tensiunile recente dintre Iran și SUAcriza siriană și situația din Libia, precum și importanța oferirii de oportunități și speranță tinerilor din regiune.


„Tatăl meu, regretatul Rege Hussein, m-a învățat că pacea este întotdeauna calea cea mai grea, dar este calea cea mai bună. Și un drum dificil este parcurs cel mai bine alături de prietenii noștri. Prieteni ca voi și cetățenii Europei, astfel încât împreună să ajungem la viitorul la care aspiră popoarele noastre și pe care îl merită întreaga lume”, a spus Regele Iordaniei.


Răspunzând regelui Abdullah, președintele Parlamentului European, David Sassoli, a declarat: „Cred că evenimentele din prima parte a acestui an subliniază importanța muncii pe care o mai avem, încă, de făcut împreună”.