Infografic: noua Comisie Europeană 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Noua Comisie Europeană are mai multe femei decât oricând și multă experiență politică. Aflați mai multe detalii din infograficul nostru.

Noua Comisie Europeană  

Noua echipă de comisari europeni, aleasă de Parlamentul European pe 27 noiembrie, include 12 femei. Numărul de femei a crescut față de Comisia Jean-Claude Juncker, care avea nouă femei în 2014, la început de mandat. Pentru prima dată, președintele Comisiei este femeie: Ursula von der Leyen a fost aprobată de Parlamentul European în iulie.


Majoritatea comisarilor au fost în trecut miniștri în guvernele naționale. Nouă comisari din echipa doamnei Ursula von der Leyen au fost membri ai Parlamentului European.


Cel mai tânăr nou comisar este lituanianul Virginijus Sinkevičius, de 29 de ani, în timp ce cel mai în vârstă este fostul președinte al Parlamentului European, Josep Borrell, în vârstă de 72 de ani.


Parlamentul European a organizat audieri cu toți comisarii desemnați, astfel încât eurodeputații să poată evalua pregătirea acestora și să poată să se asigure că au capacitatea și viziunea necesară pentru a acționa în interesul europenilor.