Distribuiți această pagină: 

Audierile comisarilor - de la stânga la dreapta - jos-sus : Ferdinando NELLI FEROCI, Jacek DOMINIK, Martine REICHERTS, Jyrki KATAINEN @EP  

Parlamentul a aprobat miercuri candidaturile celor patru candidați la posturile de comisari europeni rămase vacante după cei comisarii anteriori au fost aleși deputați europeni. Cei patru vor face parte din Comisia Europeană pentru restul mandatului actual, care expiră la data de 31 octombrie 2014. Luni au avut loc audierile din comisiile parlamentare.

Plenul a aprobat într-un singur vot numirea celor patru candidați la posturile de comisari europeni, cu 421 devoturi pentru, 170 împotrivă și 32 de abțineri. Conform cu Regulamentul Parlamentului, comisarii candidați au fost audiați lunea trecută în comisiile parlamentare din ariile lor de responsabilitate (mai multe detalii în comunicatul de presă din dreapta).


Candidații și portofoliile propuse


Jyrki Katainen (Finlanda) pentru afaceri economice și monetare și euro - îl înlocuiește pe Olli Rehn

Ferdinando Nelli Feroci (Italia) pentru industrie și antreprenoriat - îl înlocuiește pe Antonio Tajani

Martine Reicherts (Luxemburg) pentru justiție, drepturi fundamentale și cetățenie - o înlocuiește pe Viviane Reding.

Jacek Dominik (Polonia) pentru programare financiară și buget - îl înlocuiește pe Janusz Lewandowski.


Ce urmează


Aprobarea din partea Consiliului va avea loc curând. Toate documentele privind audierile vor fi prezentate pe paginile de internet ale respectivelor comisii parlamentare.


#EU #Commissioners #hearings