Distribuiți această pagină: 

Parlamentul a votat joi o propunere legislativă pentru modernizarea rețelei europene de servicii de căutare de locuri de muncă (EURES). Obiectivul este combaterea șomajului printr-o mai bună armonizare a cererii și a ofertei pe piața muncii. Regulile actualizate, agreate deja cu Consiliul, se vor concentra mai mult pe regiuni transfrontaliere și tineri.

Portalul EURES modernizat ar trebui să poată face legătura automat între profilele din CV-uri și ofertele de job. De asemenea, locurile vacante publicate de oficiile publice din statele membre vor putea fi disponibile pe acest portal online european.


Deputații au aprobat compromisul realizat cu reprezentanții statelor membre în negocierile de anul trecut cu 576 voturi pentru, 56 împotrivă și 21 de abțineri. Heinz K. Becker (PPE, AT), raportorul Parlamentului a spus în cursul dezbaterii: ”Observăm rate mari ale șomajului în unele state membre, dar, pe de altă parte, există două milioane de locuri de muncă vacante, deoarece ducem lipsă de forță de muncă calificată. Într-o primă fază a extinderii sale, platforma EURES poate facilita accesul la mii de locuri de muncă vacante. Astfel, mai multe locuri de muncă - până la 1,4 milioane, pot deveni disponibile pentru aplicanți (...) ”:


Compatibilizarea automată dintre locurile vacante și aplicații va fi gratuită pentru lucrători, nu trebuie să existe nicio discriminare pe bază de naționalitate în privința plății sau a altor condiții de muncă, iar accesul persoanelor cu dizabilități trebuie să fie asigurat.


Negociatorii Parlamentului au reușit să lărgească rețeaua oferind statut de membru și organizațiilor private dacă oferă servicii de sprijin pentru lucrători și angajatori și au inserat amendamente care susțin piețele de muncă transfrontaliere.


Deputații au mai introdus amendamente care permit ca stagiile și uceniciile finanțate public să fie exceptate de la obligațiile de publicare transfrontalieră din cauza diferențelor între sistemele de educație și a politicilor statelor membre privind piața activă a muncii.

Ce urmează


Regulamentul, votat de Parlament, are nevoie de aprobarea formală a Consiliului de Miniștri, urmând a intra în vigoare după publicarea în Jurnalul Oficial, iar statele membre au doi ani la dispoziție pentru a-l implementa.


Background pentru editori

Baza de locuri de muncă europeană EURES a fost creată în 1993 ca o rețea de cooperare între Comisia Europeană și serviciile publice de locuri de muncă din statele UE (plus Elveția, Norvegia, Islanda și Liechtenstein) și parteneri: agenții private de recrutare, sindicate, asociații ale angajatorilor.

Printre dezavantajele care au apărut de atunci se numără o bază de date incompletă de locuri vacante și CV-uri, potențial limitat de compatibilizare și informații transfrontaliere incomplete privind munca. Numărul angajaților care lucrează în alte state membre - fără cei care trec frontiera pentru a merge la serviciu - este doar 7,5 milioane sau 3,1% din populația activă.

În afară de portalul internet, EURES are o rețea de aproximativ 1000 de consultanți în Europa.

#employment #EURES

 

3.1%  ; din populația activă a UE lucrează în alt stat

Partajați acest citat: