Deschiderea sesiunii - liderii politici ai Parlamentului condamnă utilizarea armelor chimice în Siria  

Comunicat de presă 
Sesiune 
 
 

Distribuiți această pagină: 

La deschiderea sesiunii de la Strasbourg, președintele Tajani a reiterat faptul că utilizarea armelor chimice este o linie roșie care nu poate fi depășită fără consecințe.

Deschiderea sesiunii din aprilie  

“Astăzi”, a spus președintele, “Parlamentul trebuie să afirme clar și răspicat că utilizarea armelor chimice este inacceptabilă și reprezintă o linie roșie care nu poate fi încălcată fără consecințe. Având în vedere seriozitatea situației, Parlamentul trebuie să transmită un mesaj puternic la începutul acestei sesiuni, chiar înainte de dezbaterea de mâine după-amiază cu Înaltul Reprezentant și de dezbaterea de mâine dimineață cu Președintele Franței Emmanuel Macron.

 

Situația dramatică elimină orice dubii că este nevoie să construim urgent o politică externă și de apărare comună tot mai incisivă. Dezbaterea actuală privind viitorul buget este un test esențial pentru dorința noastră de a ne oferi resursele necesare pentru a fi un jucător global real.”

 

Liderii grupurilor politice au condamnat, în intervențiile lor, utilizarea armelor chimice. Cei mai mulți au exprimat sprijinul pentru loviturile militare ale SUA, Franței și Marii Britanii pentru a opri ”crimele de război” ale regimului Assad, în timp ce alții au criticat armata pentru că a acționat fără un mandat internațional. De-escaladarea și discuțiile de pace între toți actorii, sub conducerea ONU trebuie să înceapă cât de curând, au spus ei.

 

Președintele Tajani va împărtăși detaliile acestei dezbateri cu președintele Macron înainte ca acesta să ia cuvântul în dezbaterea de marți.

Deputați care intră în Parlament

 

Aleksander GABELIC (S&D, SE) de la 4 aprilie 2018 în locul lui Jens NILSSON 

 

Dobromir Andrzej SOŚNIERZ (NA, PL) de la 22 martie 2018 în locul lui Janusz KORWIN-MIKKE (NA, PL)

Deputați care pleacă din Parlament

 

Gianni PITTELLA (S&D, IT) de la 23 martie 2018

 

Lorenzo FONTANA (ENF, IT) de la 23 martie 2018

 

Matteo SALVINI (ENF, IT) de la 23 martie 2018

Nicio modificare la ordinea de zi.

Anunţuri privind începerea de negocieri cu Consiliul şi Comisia

 

Cererile venite din partea comisiilor parlamentare privind începerea negocierilor inter-instituționale, conform art. 69c din Regulament, sunt publicate pe pagina de internet a sesiunii plenare (informații prioritare și documente).

 

Dacă nu există nicio cerere pentru un vot cu privire la decizia de începere a negocierilor pînă marţi la orele 24.00, comsia parlamentară poate începe negocierile.