Voturi în PE pentru a limita pe cât posibil impactul negativ al unui Brexit fără acord 

Comunicat de presă 
 
 

Distribuiți această pagină: 

Pentru a limita impactul negativ, eurodeputații au votat miercuri măsuri în domeniile transportului, Erasmus, securitate socială și pescuit.

La cererea Parlamentului European și a Consiliului, Comisia Europeană a propus măsuri de urgență pentru a diminua efectele în cazul retragerii Regatului Unit din UE fără acord.

Aceste măsuri includ garanții juridice pentru ca studenții și profesorii Erasmus în sau provenind din Regatul Unit să își poată finaliza activitățile educaționale în străinătate, continuarea finanțării pentru asigurarea coeziunii si cooperării transfrontaliere în Irlanda și Irlanda de Nord, si măsuri pentru a menține servicii de bază în transportul aerian și rutier de marfă și pasageri între UE și Regatul Unit. Alte măsuri vor permite de asemenea navelor UE și britanice de pescuit continuarea activității reciproce.

Măsurile de contingență nu vor replica beneficiile statutului de membru al Uniuni sau ale unui acord de tranziție. Acestea sunt limitate în timp și adoptate unilateral de către UE cu condiția ca Regatul Unit să adopte măsuri similare (în regim de reciprocitate).


Măsurile de garanție juridică adoptate miercuri în contextul retragerii Regatului Unit sunt: