S-a deschis procesul de acreditare media pentru alegerile europene  

Comunicat de presă 
 
 

Distribuiți această pagină: 

Reprezentanții mass-media se pot înregistra acum pentru a obține acreditarea specială ce permite urmărirea procesului electoral din Parlamentul European.

Jurnaliștii care doresc să fie prezenți în incinta Parlamentului European pe perioada desfășurării alegerilor europene trebuie să solicite online acreditarea în acest scop. Această acreditare specială se aplică nu numai prezenței în seara alegerilor, pe 26 mai, ci și pe toată perioada sfârșitului de săptămână începând cu 23 până pe 27 mai inclusiv.

Solicitarea acreditării online este obligatorie pentru toți jurnaliștii, inclusiv pentru deținătorii badge-urilor de acces la instituții. Pentru a obține acreditarea, cererea online trebuie depusă începând din acest moment până pe 13 mai, însoțită de următoarele documente:

  • o poză portret tip carte de identitate/pașaport în format electronic (jpeg, +/- 100 KB);
  • numărul și data expirării pentru un act de identitate (carte de identitate, pașaport, carnet de conducere);
  • o copie a badge-ului de presă sau o scrisoare din partea editorului-șef însoțită de descrierea sarcinilor media în interiorul Parlamentului European.

Pentru a evita cozile duminică, pe 26 mai, badge-urile speciale vor putea fi ridicate începând cu 20 mai de la biroul de acreditare media din Bruxelles (intrarea pentru media/vizitatori, clădirea Paul-Henri Spaak, PHS -1C029, Rue Wiertz).

Orarul biroului de acreditare:

  • luni 20 mai până vineri 24 mai: 08:00 - 18:00
  • sâmbătă 25 mai: 10:00 - 18:00
  • duminică 26 mai: 10:00 - 23:00

Informații despre acreditarea online

Cererile de acreditare pentru alegeri trebuie făcute online pe pagina de înregistrare, alegând opțiunea "pe termen scurt". Trebuie specificate în cerere zilele exacte în care se dorește accesul în sediul de la Bruxelles al Parlamentului. Pagina este disponibilă în trei limbi (engleză, franceză și germană).

Această noua modalitate, care va putea fi utilizată și după alegeri, va face procedura de acreditare mai rapidă, mai ușoară și va permite o mai bună protecție a datelor personale. Odată ce un jurnalist este înregistrat în sistem, nu va mai fi necesară reintroducerea datelor pentru cereri de acreditare ulterioare. Jurnaliștii își vor putea actualiza datele și încărca documentele necesare direct, și își vor putea de asemenea șterge contul.

De acum înainte, numai cererile de acreditare pe termen scurt vor putea fi introduse online.

Parlamentul European acordă acreditare media jurnaliștilor, echipelor de cameramani și fotografilor care îndeplinesc condițiile descrise în regulile de acreditare.

Parcarea

Un număr limitat de locuri de parcare sunt disponibile pe principiul „primul venit, primul servit”. În cazul în care intenționați să veniți cu mașina, puteți face o cerere pentru un loc de parcare, printr-o mențiune conținând numărul de înmatriculare, în secțiunea de comentarii a formularului online. Accesul se face dinspre Rue Belliard.