Vă reamintim: informare privind dezbaterea candidaților la președinția Comisiei Europene 

Comunicat de presă 
Data actualizării: 
 
Creat:   
 

Distribuiți această pagină: 

Pe 15 mai, între ora locală 21.00 și 22.30, va avea loc dezbaterea candidaților la președinția Comisiei Europene, în sala plenară din Bruxelles a Parlamentului European.

Această dezbatere, urmată de declarații de presă ale candidaților, va fi singura care va reuni toți candidații „cap de listă” înscriși în cursa pentru postul de Președinte al Comisiei Europene (listați mai jos în ordinea declarațiilor de deschidere din seara dezbaterii, decisă prin tragere la sorți pe 4 aprilie):


  1. Nico CUÉ, Stânga Europeană (EL)
  2. Ska KELLER, Partidul European al Verzilor (EGP)
  3. Jan ZAHRADIL, Alianța Conservatorilor și Reformiștilor din Europa (ACRE)
  4. Margrethe VESTAGER, Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE)
  5. Manfred WEBER, Partidul Popular European (EPP)
  6. Frans TIMMERMANS, Partidul Socialiștilor Europeni (PES)

Responsabilitatea editorială aparține Eurovision. Dezbaterea se va axa pe teme precum ocuparea forței de muncă, migrație, securitate, populism, schimbări climatice și rolul UE pe scena internațională.


Dezbaterea va fi prezentată de trei jurnaliști aleși de către Eurovision: : Emilie Tran Nguyen, France Télévisions, și Markus Preiss, ARD Germania, vor conduce dezbaterea de pe scenă, iar Annastiina Heikkilä, YLE Finlanda, va anima dezbaterea din perspectiva rețelelor sociale.


Programul dezbaterii


18:00 Sosirea candidaților

19:20 Moment pe scenă dedicat fotografiilor cu candidații

20:00 Deschiderea ușilor sălii plenare

20:30 Închiderea ușilor sălii plenare

21:00 Începutul dezbaterii

22:30 Finalul dezbaterii, urmată de declarații de presă ale candidaților (intrarea de protocol, parterul clădirii PHS)


Hemiciclul va fi transformat într-un studio de televiziune, iar dezbaterea va fi transmisă în direct (22.00-23.30 ora României) pe EBU (Eurovision) și prin EbS (Europe by Satellite). Interpretarea va fi disponibilă în 23 de limbi (plus limbajul mimico-gestual pentru transmiterea online), iar dezbaterea va fi oferită în mod gratuit difuzorilor de radio și televiziune, cât și platformelor online.


Dezbaterea va fi de asemenea transmisă în direct online pe EP live și EbS. Instrucțiuni pentru codurile html (embed codes) sunt disponibile aici. Înregistrarea dezbaterii va putea fi descărcată în format de difuzare din centrul multimedia aici.


Acreditare și spații de lucru


Jurnaliștii care dețin o acreditare anuală la instituțiile europene nu vor avea nevoie de altă acreditare specială pentru a intra în Parlamentul European pe 15 mai. Cei care nu posedă un badge anual vor trebui să trimită o cerere pe email la media.accreditation@ep.europa.eu până pe 14 mai.


Toți jurnaliștii care doresc să fie prezenți ca spectatori în hemiciclu trebuie să facă prin email o cerere de rezervare, în limita disponibilității, la adresa bookingsEE2019@ep.europa.eu până pe 13 mai, orele 20:00 CET. Pentru că dezbaterea va fi transmisă în direct, locurile din hemiciclu nu vor putea însă fi utilizate ca spații de lucru. Spectatorii vor trebui să rămână așezați și nu vor putea părăsi sala pe toată durata dezbaterii.


Spațiile de lucru obișnuite (sala de presă, parterul clădirii PHS) vor fi disponibile până la ora 01:00, și două săli de vizionare (PHS 3C50, vis-a-vis de sala plenară, și PHS 1A2, sub sala plenară) vor fi puse la dispoziția jurnaliștilor și a altor participanți care doresc să lucreze în timpul dezbaterii.


Facilitățile audio-vizuale ale Parlamentului European vor fi de asemenea disponibile pe tot parcursul evenimentelor. Rezervările se pot face prin email la adresa bookingsEE2019@ep.europa.eu.


Date de contact: