Distribuiți această pagină: 

Conferința președinților (Președintele Parlamentului și liderii grupurilor politice) a decis vineri ca audierile celor trei noi comisari desemnați să aibă loc pe 14 noiembrie.

Programul audierilor va fi următorul:  • Oliver Várhelyi (Ungaria), Vecinătate și extindere, 00 - 11.00 în sala JAN 4Q2

  • Adina-Ioana Vălean (România), Transporturi, 13.00 - 16.00 în sala Jan 4Q2

  • Thierry Breton (Franța), Piața internă, 13.00 - 16.00 în sala Jan 2Q2

Structura audierilor


Fiecare audiere durează trei ore. Comisarul desemnat va face o prezentare introductivă de 15 minute, urmată de întrebări din partea deputaților. În total, vor fi 25 de întrebări: un minut pentru fiecare întrebare, urmată de răspunsul comisarului desemnat și de o posibilă întrebare suplimentară din partea deputatului.


Evaluarea


Audierile vor fi urmate de ședințe în care președintele și reprezentanții grupurilor politice (coordonatori) din diferite comisii parlamentare vor evalua comisarii desemnați. Mai multe informații privind procesul de evaluare sunt disponibile aici și în Regulamnetul de procedură.


Conferința președinților de comisie va evalua rezultatul audierilor în seara de 14 noiembrie și va transmite concluziile sale Conferinței președinților. Aceasta va face o ultimă evaluare și va decide încheierea audierilor în ședința sa din 21 noiembrie.Vot în plenară pe 27 noiembrie


După încheierea audierilor, Președintele ales al Comisiei Ursula von der Leyen va prezenta întregul colegiu al comisarilor desemnați și programul Comisiei în cadrul sesiunii plenare.


Declarația sa va fi urmată de o dezbatere și oricare din grupurile politice sau cel puțin o douăzecime din numărul membrilor Parlamentului (pragul redus) pot depune o propunere de rezoluție.


Comisia va fi aleasă cu majoritatea voturilor exprimate în plenară, prin apel nominal.


Votul este programat pentru 27 noiembrie.


Servicii audiovizuale și webstreaming


Toate audierile sunt publice și pot fi urmărite în direct aici.


Centrul multimedia al Parlamentului European va furniza înregistrări video în format HD, fotografii și materiale audio (pachete media corespunzătoare fiecărei audieri)


Înregistrările video în format HD vor putea și descărcate în aproximativ 30 de minute după începerea audierilor și o selecție de fotografii va fi de asemenea disponibilă.


O nouă zonă de lucru pentru mass media (pasarela Karamanlis) va fi disponibilă, cu posibilitate de conectare pentru transmisii live, utilizând mijloacele tehnice proprii. Cererile pentru un amplasament trebuie transmise prin email la adresa avplanning@europarl.europa.eu


O zonă pentru cameramani și fotografi va fi disponibilă în spatele fiecărei săli, semnal pentru transmisie live va fi de asemenea disponibil.


Săli suplimentare


Ultimul rând din sălile unde au loc audierile va fi rezervat pentru reprezentanții mass media. Locurile nu pot fi însă rezervate dinainte, ci vor fi atribuite în sală, pe principiul „primul venit, primul servit”. Este recomandat ca jurnaliștii să sosească la timp, ținând cont de faptul că locurile nu pot fi garantate după începerea audierilor. Persoanele care doresc să părăsească sala înainte de încheierea audierilor, sunt de asemenea rugați să părăsească sala în liniște.

Două săli suplimentare vor fi disponibile pentru a urmări audierile în direct pe ecrane, în cazul în care nu vor fi suficiente locuri în sala în care are loc audierea. Acestea sunt: JAN 4Q1 și JAN 6Q2.


Acreditare și acces în Parlament


Nu este nevoie de acreditare specială pe durata audierilor. Jurnaliștii care au deja un card de acces interinstituțional sau un card anual eliberat de Parlament pot intra în Parlamentul European ca de obicei.


Jurnaliștii care nu au unul din aceste carduri de acces pot solicita acreditare pe termen scurt prin intermediul website-ului de înregistrare și își pot recupera cardul de acces la biroul de acreditare PHS-1C029 din Bruxelles (clădirea Paul-Henri Spaak, Rue Wiertz, intrarea pentru presă).


Biroul de acreditare este deschis de la 08:30 la 17 :45 de luni până joi.