Evenimentul tineretului european 2021: propuneri pentru viitorul Europei 

Comunicat de presă 
 
 

Distribuiți această pagină: 

  • Tineri din întreaga Europă s-au reunit la Strasbourg pentru a discuta despre conturarea Uniunii Europene de mâine 
  • Propuneri concrete vor contribui la Conferința privind viitorul Europei 
  • 10.000 de participanți, 2.000 de idei, 160 de activități în timpul evenimentului 
10.000 de tineri au participat atât fizic, cât și online la EYE 2021 © European Union 2021 - EP  

Reciclarea, multilingvismul, statul de drept și eforturile pentru o Europă federală s-au numărat printre principalele idei ale celor zece mii de tineri participanți.

Evenimentul tineretului european (EYE 2021) a avut loc în perioada 8-9 octombrie. Au participat 5.000 de tineri la sediul Parlamentului European de la Strasbourg și alți 5.000 de tineri online, pentru a discuta peste 2.000 de idei pentru conturarea viitorului Europei.

Aici găsiți mai multe informații factuale despre EYE 2021

Procesul de consultare a tinerilor pentru Conferința privind viitorul Europei a început în mai 2021, în colaborare cu organizațiile paneuropene de tineret, și a colectat peste 2.000 de idei privind viitorul Europei prin intermediul platformei online youthideas.eu.

Printre propunerile prezentate în cadrul EYE 2021, participanții au oferit idei concrete pentru a facilita reciclarea în întreaga UE, pentru a îmbunătăți așa numita procedură a „articolului 7” menită să asigure protejarea valorilor UE și pentru a promova multilingvismul prin reformarea învățării limbilor străine în școli. Având în vedere schimbările climatice, COVID-19 și preocupările legate de securitatea internațională identificate de reprezentanții tinerilor drept provocări semnificative pentru UE, aceștia au prezentat propuneri pentru o Europă mai federală, împreună cu idei menite să responsabilizeze mai mult întreprinderile pentru contribuțiile lor la schimbările climatice.

Cele mai populare 20 idei din cadrul EYE 2021 vor fi prezentate de către doi tineri în cadrul următoarei sesiuni plenare a Conferinței pentru viitorul Europei, care va avea loc la Strasbourg, în perioada 22-23 octombrie 2021.