PE este gata de negocieri pentru condițiile de muncă ale lucrătorilor digitali 

Comunicat de presă 
 
 

Distribuiți această pagină: 

PE este pregătit să negocieze cu statele membre îmbunătățiri ale condițiilor de muncă ale lucrătorilor pe platforme online ©Rido/Adobe Stock  

Eurodeputații au aprobat joi decizia de a începe negocierile privind noi măsuri de îmbunătățire a condițiilor de muncă pentru lucrătorii pe platformele digitale.

376 de eurodeputați europeni au votat în favoarea mandatului de negociere cu statele membre, 212 au votat împotrivă și 15 s-au abținut. Discuțiile privind noua lege pot începe odată ce statele membre decid cu privire la propria lor poziție.

Noile norme ar reglementa modul de stabilire corectă a statutului profesional al lucrătorilor pe platforme online și modul în care platformele digitale de muncă ar trebui să utilizeze algoritmi și inteligență artificială pentru a monitoriza și evalua lucrătorii.

Context

Mandatul pentru negocieri a fost anunțat în plen de președinta Metsola luni, 16 ianuarie. Întrucât o zecime dintre eurodeputații au formulat obiecții în termen de 24 de ore, a fost necesar votul în plenul PE (articolul 71 din Regulamentul de procedură).