Parlamentul European - dosar de presă 

 
 

Distribuiți această pagină: 

Acest dosar de presă cuprinde date de contact utile, un rezumat al structurii Parlamentului European, al priorităților sale politice și al lucrărilor în curs ale acestuia, precum și linkuri către informări generale, grafice și date legate de opinia publică.

Dosarul este conceput pentru a ajuta jurnaliștii care relatează despre activitățile Parlamentului European să găsească rapid informații relevante și actualizate și să navigheze cu ușurință pe paginile de internet ale Parlamentului.

Parlamentul European reunit în sesiune plenară la Strasbourg în iunie 2021  

Continuitatea activității Parlamentului în timpul pandemiei

Pentru a respecta restricțiile de sănătate publică de la nivel național, călătoriile între sediile Parlamentului și activitățile destinate vizitatorilor externi s-au redus temporar sau s-au suspendat. Cu toate acestea, Parlamentul nu și-a oprit în niciun moment activitatea legislativă și cea de control democratic în timpul pandemiei. De asemenea, sediile sale principale au rămas deschise pentru mass-media.

În special, Parlamentul a modificat și aprobat în doar câteva săptămâni legislația menită să răspundă la COVID-19 și la consecințele sale sociale și economice. În acest scop, comisiile și plenul Parlamentului și-au desfășurat activitatea în regim de muncă la distanță. Acest lucru a fost posibil mulțumită măsurilor temporare adoptate, cu respectarea statului de drept, de Președintele și de organele de conducere ale Parlamentului. Măsurile respective au asigurat continuitatea activităților Parlamentului, potrivit cerințelor din tratate, și au permis Parlamentului să-și îndeplinească atribuțiile legislative, bugetare și de control politic în timpul crizei.