Naslovi 

Featured 

       

Gospodarstvo 
 

Evropski poslanci bodo ta teden glasovali o novih predlogih, ki želijo spodbuditi kulturo popravil in ponovne uporabe ter podpreti trgovanje s stvarmi iz druge roke in lokalne serviserje.

       

Gospodarstvo 
 

Kako se financira Evropska unija in za kaj se denar porabi? Preberite in si oglejte, kaj je dolgoročni proračun EU in kako se sprejme.

Deli na Twitter

Zamude pri sprejemanju načrta financiranja EU so vredne obžalovanja. Dogovor je zaključen in ga ni mogoče ponovno o… https://t.co/HQEiGR7LFB

Najnovejši videoposnetki 

       
       

Glej tudi: 

Infographic displaying who's who at the Bureau (short).        

Zadeve EU 
 

Predsednik, podpredsedniki in kvestorji – to so ljudje, ki vodijo Evropski parlament. V infografiki preverite, kdo so in kakšne so njihove zadolžitve.

cover picture for Covid19 timeline of EU actions        

Družba 
 

Evropska unija se s številnimi ukrepi bori proti pandemiji in njenim posledicam. V časovnici si oglejte prikaz ukrepov po področjih.

David-Maria Sassoli izvoljen za predsednika Evropskega parlamenta        

Zadeve EU 
 

Poslanci so na prvem plenarnem zasedanju v novem mandatu izvolili predsednika in podpredsednike. Preverite, kdo zaseda najpomembnejša mesta v Evropskem parlamentu.

Zemljevid trgovinskih sporazumov        

EU se z mnogimi državami po svetu dogovarja o tesnejših gospodarskih stikih, vse trgovinske sporazume EU pa potrjuje Evropski parlament. Preverite, kateri dogovori so v teku.

Workers at work in a big factory ©Photocreo Bednarek/AdobeStock        

Gospodarstvo 
 

Evropska unija pripravlja velike investicije, ki bodo ljudem in podjetjem pomagale premagovati gospodarsko krizo, ki jo je povzročil izbruh koronavirusa.

E-poštna obvestila 

Naročite se na novice o temah, ki vas najbolj zanimajo.