Naslovi 

Izpostavljeno 

       

Evropski parlament je sprejel nove predpise, po katerih bo USB-C postal standardni polnilni kabel za male elektronske naprave do konca 2024. Preberite, kaj to pomeni za vas.

       

Zadeve EU 
 

Kako dobro poznate zgodovino Evrope in Evropskega parlamenta? Najpomembnejše prelomnice najdete na našem interaktivnem časovnem traku.

       

Zadeve EU 
 

Kdo so nominiranci za letošnjo nagrado Saharova za svobodo misli, ki jo podeljuje Evropski parlament?

Deli na Twitter

Evropski poslanci bodo na #plenarnoEP🇪🇺 razpravljali o odzivih Unije na rusko zaostrovanje agresije na Ukrajino🇺🇦 z nelegitimnim prisvajanjem ozemlja, vpoklicom rezervistov in grožnjami z jedrskim orožjem. 🔴V živo s tolmačenjem v slovenščino 👇🏻 https://t.co/C5RC287fP9

Najnovejši videoposnetki 

 
       
(Trajanje videoposnetka:)  
       
(Trajanje videoposnetka:)  
       
(Trajanje videoposnetka:)  
       
(Trajanje videoposnetka:)  

Glej tudi: 

       

Gospodarstvo 
 

Parlament obravnava predloge za pospešitev zelenih alternativ, denimo obnovljive energije. To bo pomagalo zmanjšati izpuste, kar je ključno v boju proti podnebnim spremembam.

       

Zadeve EU 
 

Evropski poslanci so 14. septembra vzeli načrte Komisije pod drobnogled, da bi se prepričali, da je EU na pravi poti. Oglejte si poudarke razprave o stanju v Evropski uniji 2022.

       

Zadeve EU 
 

Predsednica ali predsednik Evropske komisije ima septembra vsako leto v Evropskem parlamentu govor o stanju v Evropski uniji, ki mu sledi razprava z evropskimi poslanci.

E-poštna obvestila 

Naročite se na novice o temah, ki vas najbolj zanimajo.