Naslovi 

Featured 

       

Družba 
 

Evropska unija se s številnimi ukrepi bori proti pandemiji in njenim posledicam. V časovnici si oglejte prikaz ukrepov po področjih.

Deli na Twitter

Parlament je sprejel načrt za obnovo po hitrem postopku. Evropa si ne more privoščiti nadaljnjih zamud. Čas je, da… https://t.co/aofXOzkmCx

Najnovejši videoposnetki 

 
       

Glej tudi: 

Ker umetna inteligenca postaja del našega vsakdana, je nujno, da se jo uredi s predpisi. Parlament si prizadeva za okvir, ki bi ljudem omogočil, da izkoristijo prednosti umetne inteligence, in hkrati omejil tveganje.        

Umetna inteligenca vse bolj vpliva na naša življenja. Spoznajte priložnosti in grožnje, ki jih predstavlja za varnost, demokracijo, podjetja in delo.

Intro: top story Brexit ©AP Images/ European Union-EP        
Prednostna naloga 

Prednostna naloga 
Brexit 

Zadeve EU 
 

Brexit: kakšni bodo bodoči odnosi med Združenim kraljestvom in Evropsko unijo?

-        

Družba 
 

Demokratična opozicija v Belorusiji, aktivisti za Guapinol in Berta Cáceres ter monsinjor Nadlib Mihail, mosulski nadškof, so finalisti za letošnjo nagrado Saharova za svobodo misli.

Ker vedno več časa preživimo na spletu, je Parlament mnenja, da potrebujemo nova pravila za ponudnike digitalnih storitev. Od spletnega nakupovanja do vsebin, ki jih delimo na družbenih omrežjih, pri vsem evropske poslance vodi preprosto načelo: če je nezakonito zunaj spleta, naj bo nezakonito tudi na spletu.        

Gospodarstvo spletnih platform prinaša prednosti, a tudi slabosti. Preberite več o izzivih, ki jih želi EU rešiti z novimi predpisi, in rešitvah, ki jih predlagajo evropski poslanci.

E-poštna obvestila 

Naročite se na novice o temah, ki vas najbolj zanimajo.