Naslovi 

Featured 

Pandemija covida-19 je izpostavila obstoječi problem - pomanjkanje nekaterih zdravil v EU. Evropski parlament predlaga vrsto ukrepov za reševanje tega vse bolj razširjenega, a večinoma zamolčanega problema.        

Zakaj v EU prihaja do pomanjkanja zdravil, kako je na to vplival koronavirus in kako želi Parlament izboljšati situacijo - preverite v članku.

       

Družba 
 

Evropska unija se s številnimi ukrepi bori proti pandemiji in njenim posledicam. V časovnici si oglejte prikaz ukrepov po področjih.

       

Družba 
 

Preverite, kako institucije Evropske unije blažijo vpliv covida-19, ščitijo ljudi in gospodarstvo ter spodbujajo solidarnost.

Deli na Twitter

40% zdravil, pripravljenih za uporabo, ki se prodajajo v Evropi, prihaja s Kitajske in Indije, medtem ko od tam pri… https://t.co/8kTganaEEA

Najnovejši videoposnetki 

       
       
       

Glej tudi: 

banner        
Prednostna naloga 

Prednostna naloga 
Podnebne spremembe 

Družba 
 

Parlament je podprl pariški sporazum, v okviru katerega želi EU z več kot 190 državami segrevanje ozračja zadržati pod 1,5 stopinjama Celzija. Cilj je izpuste CO2 zmanjšati za 40 odstotkov.

Top Story banner        
Prednostna naloga 

Prednostna naloga 
Dolgoročni proračun EU 

Gospodarstvo 
 

Ambiciozen dolgoročni proračun EU bo ključen za ponoven zagon gospodarstva in za gradnjo zelene, digitalne in odporne Evrope po pandemiji covida-19. Poglejte, kako bo to dosegal.

E-poštna obvestila 

Naročite se na novice o temah, ki vas najbolj zanimajo.