Dan Evrope: 9. maj v znamenju konference o prihodnosti Evrope 

Nazadnje spremenjeno: 
 
Objavljeno:   
 

Na dan Evrope 2021 se prične konferenca o prihodnosti Evrope, ustanove Evropske unije pa organizirajo virtualni dan odprtih vrat, da lahko ljudje spoznajo več o EU in tem, kaj počne.

Teden začnite z razpravo v Studio Evropa, ki v ponedeljek, 3. maja, ob 12. uri gosti spletno razpravo Kako svobodni so evropski mediji? s slovenskimi evropskimi poslanci in drugimi gosti. Spremljajte jo na Facebooku ali na Youtubeu.


Pridružite se lahko tudi razpravi s podpredsednikoma Evropskega parlamenta Katarino Barley in Othmarjem Karasom. Tekom tedna boste lahko izvedeli tudi vse o Evropskem parlamentu in o Konferenci o prihodnosti Evrope, spremljate lahko pogovore s člani izvršnega odbora Konference, predsednikov odborov in evropskimi poslanci. Dogodke, ki jih organizirajo Parlament, Komisija in druge institucije širom EU in po svetu, preverite na portalu dneva Evrope. Z miško se pomaknite nad državo na interaktivnem zemljevidu in poiščite dogodke blizu vas.

Dogodki ta konec tedna v Sloveniji


V soboto, 8. maja, med 10. in 17. uro bo po ljubljanskih ulicah potekal Lov za evropskimi zakladi v organizaciji Mladinskega sveta Slovenije. Pridružite se mu lahko na vstopni točki pred Hišo Evropske unije na Dunajski cesti 20, kjer boste dobili začetna navodila.


V nedeljo, 9. maja, ob 20. uri si boste lahko na drugem programu Televizije Slovenije ogledali zabavno oddajo Dan Evrope pri vas doma. Več o vsebini in nastopajočih izveste na tej povezavi.


V ponedeljek, 10. maja, ob 11. uri pa znova vabljeni v Studio Evropa na razpravo o evropskem socialnem modelu za 21. stoletje in izzivih, s katerimi se spopadajo mladi v EU. Več o dogodku in sogovornikih izveste tukaj.

Ste za virtualni obisk Evropskega parlamenta ali Berlaymonta?


Prostore Evropskega parlamenta, sedež Evropske komisije v Berlaymontu in druge institucije lahko obiščete virtualno. Obiskovalci lahko igrate spletne igre, si ogledate posnetke in preverite svoje znanje o EU na splošno, pa tudi o tematikah digitalne in zelene Evrope. Z enim klikom se lahko udeležite razprav o evropskih temah in raziščete spletne dogodke.


Že poznate večjezično spletno platformo Konference o prihodnosti Evrope? Na njej lahko delite svoje zamisli o oblikovanju prihodnosti EU.

In seveda, pridružite se slovesnosti ob uradnem pričetku Konference o prihodnosti Evrope, prenos v živo iz Strasbourga se prične 9. maja ob 14. uri.