Digitalni enotni trg 
Spodbuda rasti in konkurenčnosti 

Gospodarstvo  Nazadnje spremenjeno: 
 
Objavljeno:   

Manj birokracije za start-upe, večja izbira za potrošnike in spodbuda inovacijam: to želi EU doseči z vzpostavitvijo digitalnega enotnega trga.

članki 

Uporabljate varno geslo? ©Vitalii Vodolazskyi/AdobeStock        

Odkar je izbruhnil koronavirus, se je razcvetel spletni kriminal, saj zlonamerneži poskušajo zlorabiti strah in nove spletne navade ljudi. V nadaljevanju so nasveti, kako se lahko zaščitite.

Videoposnetki 

       
(Trajanje videoposnetka:) 

       
(Trajanje videoposnetka:) 

članki 

Better protection for children online        

Otroci radi gledajo videe na spletu. Težava je, da imajo pri tem lahek dostop do video vsebin, ki spodbujajo nasilje in sovraštvo. Varstvo otrok na spletu je ena izmed prednostnih nalog Parlamenta pri spremembah direktive o avdiovizualnih storitvah. Člani odbora za kulturo so tako 25. aprila podprli določila, ki bodo ponudnikom video vsebin na spletu naložila podobne obveznosti kot ponudnikom televizijskih programov, lažje bodo tudi prijave spornih videov.

Net neutrality illustration photo ©AP images/European Union - EP        

Načelo nevtralnosti interneta določa, mora biti ves internetni promet obravnavan enako, ne glede na vrsto vsebin in spletnih aplikacij. Poslanci bodo 27. oktobra glasovali o predlogu uredbe o nevtralnosti interneta, o kateri so pogajalci Parlamenta po dveh letih pogajanj z državami EU junija končno dosegli soglasje.