Migracije: skupni izziv 
Delo Evropskega parlamenta na področju azila, zunanjih meja in migracij 

Družba  Nazadnje spremenjeno: 
 
Objavljeno:   

Migracije predstavljajo izziv. Kako se EU odziva na prihod prosilcev za azil in migrantov v Evropo? Poglejte, kaj glede migracij, azila in meja dela Evropski parlament.

članki 

       

Migracije so za Evropo izziv in priložnost. Preverite, kako se EU odziva na prihod prosilcev za azil in drugih migrantov.

       

Migracijska kriza je razkrila pomanjkljivosti evropskega azilnega sistema. Preverite, kako si Evropski parlament prizadeva za njegovo izboljšanje.

       

Evropska unija se je v zadnjih letih soočila z najhujšo migrantsko krizo po koncu druge svetovne vojne.

Videoposnetki 

       
(Trajanje videoposnetka:) 

članki 

Videoposnetki 

članki 

       

Gülhan je bila študentka fizike v sirskem obalnem mestu Latakija, ko se je v državi začela vojna. Sedaj 32-letnica že četrto leto s svojimi tremi otroci živi v begunskem taborišču Osmanije na jugu Turčije. Sirska begunska kriza je najhujša po 2. svetovni vojni; samo Turčija gosti 2,5 milijona sirskih beguncev. V državi sta se prejšnji teden mudili dve delegaciji Parlamenta pod vodstvom francoskih poslancev Sylvie Guillaume in Jeana Arthuisa.

       

Turčija gosti 2,5 milijona sirskih beguncev, ki so iz svoje države zbežali pred krvavimi vojaškimi spopadi. V EU je leta 2015 prišlo več kot milijon priseljencev, največ prav preko Turčije. Države članice so zato z Ankaro dosegle sporazum: v zameno za tri milijarde evrov naj bi Turki zagotovili ustrezne bivanjske pogoje za begunce in preprečili njihov odhod v Evropo. Ta teden se bosta razmere v Turčiji preverjali dve delegaciji poslancev Parlamenta.