Varnost 

Proizvodi v tej kategoriji 

Zemljevid schengenskega območja z označenimi sedanjimi članicami schengenskega območja, ki so v EU, in članicami območja, ki niso v EU, z državami EU, ki niso v schengenskem območju, ter državami EU, ki so kandidatke za vstop v schengensko  območje        

Schengen, evropsko območje, v katerem je možno potovanje brez potnih listov, obsega 26 držav. Katere države so vključene in katere bi se lahko kmalu pridružile?

terrorism victims and attacks        

Varnost 
 

Število terorističnih napadov v Evropi in s tem povezanih žrtev se je znižalo: leta 2017 je v napadih umrlo 62 ljudi, leta 2018 pa 13.

Security patrol activity to prevent terrorism. Photo by Manu Sanchez on Unsplash        

Varnost 
 

Boj proti terorizmu je ena izmed prednostnih nalog Evropske unije. Kako se spopadamo z grožnjami?

Photo by European Defence Agency        

Varnost 
 

Čeprav evropska vojska ne obstaja in obramba ostaja v ekskluzivni pristojnosti držav članic, EU v zadnjih letih močno spodbuja sodelovanje na obrambnem in varnostnem področju.

terorizem        

Varnost 
 

Preprečevanje financiranja terorizma, nadzor nad borci, ki se vračajo iz tujine, učinkovit nadzor zunanje meje. To je le nekaj izmed ukrepov v boju proti terorizmu.

cover picture for cyber security        

Varnost 
 

Več kot 80 % prebivalcev EU ima dostop do spleta, število povezanih naprav se bliskovito povečuje. Kako je z varnostjo? Evropski parlament ji posveča veliko pozornosti.