Kako znižati izpuste CO2 iz avtomobilov? Poslanci bi spodbujali proizvajalce 

 
 
Izpusti CO2 iz avtomobilov naj bi se do leta 2020 izpustili na 95 gramov CO2 na kilometer. © BELGA/J.Hardy/Maxppp  

Ena petina vseh izpustov CO2 iz držav Evropske unije prihaja iz avtomobilskega prometa. V obdobju 1990-2008 so se avtomobilski izpusti povečali za četrtino: poslance zato skrbi, ali bo EU uspelo doseči svoj cilj znižanja avtomobilskih izpustov na 95 gramov CO2 na kilometer. Odbor za okolje se je tako 24. aprila zavzel za spodbude proizvajalcem avtomobilov, ki bi jih prepričale v proizvodnjo okolju bolj prijaznih avtomobilov.

Če bi proizvajalci začeli s prodajo modelov, katerih izpusti bi bili nižji od predpisanih, bi si s tem vsako leto do leta 2020 zaslužili bonus. Tega bi lahko nato porabili v letih, ko jim ne bi uspelo doseči ciljev v zvezi z izpusti CO2. V primeru, da se omejitve izpustov ne bi držali, pa bi morali plačati kazen za vsak gram CO2 nad omejitvijo.


Izpusti CO2 iz avtomobilov naj bi se do leta 2020 izpustili na 95 gramov CO2 na kilometer. Danes lahko avtomobili v ozračje izpustijo 160 g CO2/km, po letu 2015 pa bo dovoljenih le še 130 g CO2/km. Do leta 2050 naj bi se izpusti CO2 iz cestnega prometa prepolovili.


Omejitev izpustov se sicer uveljavlja za vsakega proizvajalca avtomobilov posebej. Če torej neko podjetje proizvaja avtomobile, ki presegajo omejitev izpustov, mora to uravnotežiti s proizvodnjo okolju bolj prijaznih modelov. Pri tem je pomembno, da proizvajalci avtomobilov dovolj zgodaj zvedo, kakšne omejitve izpustov bodo veljale v prihodnosti, tako da lahko temu prilagodijo svoje proizvodne procese.


"Omejitve izpustov imajo velik vpliv na delovna mesta po vsej Evropi," ob tem pojasnjuje poročevalec, nemški poslanec Thomas Ulmer (EPP). Meni tudi, da avtomobilski sektor vzorno prispeva k varovanju podnebja in podarja, da bodo bolj varčni avtomobili pomenili manj stroškov za potrošnike.


Zakonodaja o spodbudah proizvajalcem avtomobilov mora biti najprej usklajena še z državami članicami oz. Svetom EU, nato pa bodo o njej predvidoma julija poslanci odločali še na plenarnem zasedanju.