Parlament odobril pravila EU o tehnologijah za reševanje življenj v vozilih 

Sporočilo za javnost 
Plenarno zasedanje 
 
 
  • Avtomobili, kombinirana vozila, tovornjaki in avtobusi bodo opremljeni z naprednimi varnostnimi elementi 
  • Kolesarji in pešci bodo bolje zaščiteni 
  • V letu 2018 v nesrečah na cestah EU umrlo 25.100 ljudi 
Dangerous city traffic situation ©AP Images/European Union-EP  

Od maja 2022 bodo morali biti v nova vozila nameščeni varnostni elementi, kot je denimo napredni sistem za zaviranje v sili.

»Ta zakon utira pot reševanju tisočih življenj v prihodnjih letih. Naš fokus je bil vedno na varnosti uporabnikov cest, zlasti tistih ranljivih. Dodatna obvezna oprema za avtomobile, tovornjake in avtobuse bo pomagala reševati življenja ljudi,« je dejala Róża Thun (EPP, Poljska). Začasni sporazum s Svetom EU je bil dosežen 26. marca.


Vozila bolje opremljena za preprečevanje nesreč


Napredni sistemi, ki bodo morali biti vgrajeni v vsa nova vozila, so: inteligentni sistem za uravnavanje hitrosti, pripomoček za namestitev blokirne naprave v primeru uživanja alkohola, opozarjanje na zaspanost in zmanjšano pozornost voznika, napredni sistem za opozarjanje na nepozornost voznika, signal za zaustavitev v sili, sistem za zaznavanje vzvratne vožnje in zapisovalnik podatkov v nesreči (»črna skrinjica«).


Inteligentni sistem za uravnavanje hitrosti (ISA) bi glede na ocene lahko zmanjšal število smrtnih žrtev na cestah v EU za 20 %. »ISA bo glede na zemljevide in prometne znake vozniku vsakič ob prekoračitvi omejitve hitrosti zagotovil povratne informacije. Ne uvajamo omejevalnika hitrosti, temveč inteligentni sistem, zaradi katerega se bodo vozniki v celoti zavedali svoje prehitre vožnje. To nas ne bo zgolj naredilo bolj varne, temveč bo tudi pomagalo voznikom, da se izognejo kaznim za prehitro vožnjo,« je povedala Róża Thun.


V osebnih avtomobilih in lahkih gospodarskih vozilih bo prav tako obvezen napredni sistem za zaviranje v sili (že obvezen v tovornjakih in avtobusih), kot tudi sistem za ohranjanje voznega pasu v sili.


Večina teh tehnologij in sistemov bo za nove modele obveznih od maja 2022, za obstoječe modele pa od maja 2024.


Tovornjaki in avtobusi varnejši za kolesarje in pešce


Tovornjaki in avtobusi bodo morali biti oblikovani in zgrajeni tako, da bodo ranljivi uporabniki cest, kot so kolesarji in pešci, bolj vidni vozniku (t. i. neposredno gledanje). Kot pravi besedilo, bodo morala biti ta vozila opremljena z naprednimi elementi za kar največje zmanjšanje mrtvih kotov na sprednji strani in na strani voznika.


Tehnologija za neposredno gledanje bo za nove modele obvezna od novembra 2025, za obstoječe modele pa od novembra 2028.


Boljši preizkusi trkov in vetrobrani


Nova pravila prav tako izboljšujejo zahteve pasivne varnosti, vključno s preizkusi trkov (čelnih in bočnih), kot tudi vetrobranska stekla za zmanjšanje resnosti poškodb pešcev in kolesarjev. Homologacija pnevmatik bo prav tako izboljšana za preizkus izrabljenih pnevmatik.


Naslednji koraki


Uredba, potrjena s strani Parlament s 578 glasovi za, 30 proti in 25 vzdržanimi, bo sedaj predložena Svetu ministrov, ki se mora odločiti o njej.


Glede na predhodne rezultate, ki jih je objavila Evropska komisija, je leta 2018 na cestah v EU umrlo okoli 25.100 ljudi, 135.000 pa jih je bilo hudo poškodovanih.