Evropske volitve: videoposnetek „Uporabi svoj glas“ dosegel več kot 504 milijonov ogledov 

Sporočilo za javnost 
 
 

Ob koncu volilne kampanje je imel film „Uporabi svoj glas“, ki poudarja pomen glasovanja in varovanja demokracije, več kot 504 milijonov ogledov.

Glavni avdiovizualni izdelek volilne kampanje Parlamenta vsebuje pričevanja starejših državljanov iz različnih držav EU, ki svoje zgodbe o demokraciji prenašajo na naslednje generacije in poudarjajo, da demokracija in glasovanje nista samoumevna.


Video si lahko ogledate tukaj.


Poleg 504.2 milijonov ogledov (podatki do 2. junija) na platformah družbenih medijev, video prenosov, povezane televizije in mobilnih zaslonov je bil film v različnih formatih (4-minutni dokumentarni film ter krajši 30-sekundni, 15-sekundni in 6-sekundni posnetki, namenjeni družbenim medijem) prikazan na televizijskih kanalih po vsej celini in tudi na krajih, kot so nogometni stadioni.


S sloganom „Uporabite svoj glas. Sicer bodo drugi odločili namesto vas." je v drugi fazi institucionalne volilne kampanje bil uporabljen večplasten pristop, ki je vključeval medijske dogodke, digitalno ozaveščanje, sodelovanje javnih in zasebnih partnerjev, pobude za vključevanje skupnosti in posebne izobraževalne programe, namenjene državljanom po vsej EU.