På förstasidan 

Featured 

       

Samhälle 
 

Ta reda på hur ledamöterna vill utforma EU:s lagstiftning om artificiell intelligens (AI) – för att främja innovation och samtidigt garantera säkerhet och mänskliga rättigheter.

Dela denna sida på Twitter

Klimat, forskning, unga och hälsa är prioriteringar för Europaparlamentet i budgeten för 2021–2027. Att minska fina… https://t.co/pt9E8kJhog

Senaste videor 

       

Se även: 

Vi tillbringar allt större del av våra liv på internet. Parlamentet menar att vi behöver nya regler för leverantörer av digitala tjänster. Parlamentsledamöterna låter sig vägledas av en enkel princip, oavsett om det gäller att handla på nätet eller sprida innehåll på sociala medier: Om det är olagligt offline, ska det även vara olagligt online.        

Ekonomi 
 

Plattformsekonomin medför fördelar men också risker. Läs mer om vilka frågor EU vill lösa med nya lagar och de lösningar som föreslås av parlamentsledamöterna.

Foto på Daphne Caruana Galizia, maltesisk journalist som mördades 2017        

Samhälle 
 

Europaparlamentet instiftar ett journalistpris för att hedra Daphne Caruana Galizia, en maltesisk grävande journalist som mördades 2017.

passenger_rights_TW_        
Prioritering 

Prioritering 
EU-passagerares rättigheter 

Samhälle 
 

Vilka är dina rättigheter när du reser med flyg, tåg, båt och buss? Så jobbar Europaparlamentarikerna för att stärka dina rättigheter som passagerare inom EU.

Young people are working in a coworking space. Photo by CoWomen on Unsplash        

Samhälle 
 

Ungdomsarbetslöshet fortsätter vara en prioriterad utmaning för Europa. Ta reda på vad EU gör för att hjälpa till att tackla det.

E-postnotis 

Anmäl dig och få uppdateringar om dina favoritämnen