På förstasidan 

Featured 

Närbild på en europeisk vildkatt.        

Samhälle 
 

EU har några av världens högsta djurskyddsstandarder. Ta reda på hur lagstiftningen skyddar uppfödnings- och laboratoriedjur, djurliv och husdjur.

       

Samhälle 
 

EU har fastställt ambitiösa mål för att minska sina utsläpp av växthusgaser till år 2020. Kolla in vår nyhetsgrafik över utvecklingen.

       

Samhälle 
 

EU vidtar flera åtgärder för att hantera coronapandemin och dess inverkan. Kolla in vår tidslinje för en tydlig bild av vad EU gjort.

       

EU-budgeten handlar om att arbeta tillsammans för att förbättra européernas vardag. Men hur mycket känner du till om den? Testa vår frågesport och ta reda på hur mycket du vet.

Dela denna sida på Twitter

Parlamentet välkomnar paketet på 750 miljarder euro för återhämtningen efter coronautbrottet – men kan inte accepte… https://t.co/DkSN9T1Wmw

Senaste videor 

       

Se även: 

Arbetare jobbar i en stor fabrik.        

Ekonomi 
 

EU förbereder massiva investeringar för att hjälpa människor och företag när Europa tacklar den djupa ekonomiska nedgången till följd av Covid19-utbrottet.

Schengenzonskarta som visar nuvarande EU- och icke-EU-medlemmar, kandidatländer och EU-länder utanför Schengenområdet        

Säkerhet 
 

Schengenområdet utgörs av 26 länder, mellan vilka länder man kan resa utan att utsättas för gränskontroller. Nu diskuteras en efterlängtad utvidgning.

Quiz visual        

EU-frågor 
 

Hur mycket kan du om EU? Ta reda på det genom att göra vårt EU-quiz för nybörjare.

Covid-19-pandemin satte fokus på ett pågående problem: bristen på vissa läkemedel inom EU. Europaparlamentet föreslår en rad åtgärder för att få slut på detta tilltagande men till stor del tysta problem.        

Samhälle 
 

Ta reda på varför det råder brist på läkemedel, effekterna av coronaviruset och hur parlamentet vill förbättra situationen.

Europaparlamentet vill ha en ambitiös EU-budget som finansierar återhämtningen och bidrar till att bygga ett grönt Europa, utan att belasta skattebetalare eller framtida generationer. Men hur? Med extra inkomstkällor, så kallade "egna medel".        

För att finansiera återhämtningen efter covid-19 och för att investera i Europas framtid så efterlyser parlamentet nya inkomstkällor till EU:s budget. Ta reda på mer i vår video.

E-postnotis 

Anmäl dig och få uppdateringar om dina favoritämnen