Snapchat: EU-politik i bilder och videoklipp 

 
 

Dela den här sidan: 

Europaparlamentet finns på Snapchat  

Sedan lanseringen av Snapchat 2011, har plattformen växt med rasande fart. Fler än 100 miljoner människor använder Snapchat varje dag för att se och skicka bilder och korta videor till vänner, och för att följa evenemang från hela världen. Eftersom en tredjedel av alla Snapchat-användare bor i Europa, beslutade EU-parlamentet att öppna ett konto i maj 2015, för att ge dem chansen att ta reda på mer om EU:s politik. Fler än 15 000 personer följer redan EU-parlamentet på Snapchat.

På Snapchat skickar användarna bilder, videor och korta texter, smyckade med emojis och filter. De flesta användarna är under 30 år gamla, vilket gör Snapchat till ett av de yngsta nätverken av alla sociala medier. För parlamentet är det en chans att nå ut till framtida röstberättigade och ge dem en inblick i vad som sker i parlamentet.


Parlamentets inlägg på Snapchat

Parlamentet publicerar främst ”stories” på snapchat. De bygger på bilder med text och korta videoklipp för att ge följarna en glimt in bakom kulisserna i parlamentet. Hur ser det ut i korridorerna under en intensiv dag med utskottsmöten? Vad kan du höra när en plenarsession drar igång i kammaren?


Möjligheten att engagera dig

Snapchat erbjuder också möjligheter att starta en konversation med parlamentet. Varje dag får vi bilder, videor och frågor från hela Europa. De flesta användare får också ett svar.

Scanna koden för att följa oss på Snapchat.  

Parlamentet som geofilter

Om du har Snapchat och befinner dig vid EU-parlamentet i Bryssel eller Strasbourg kan du också lägga till vårt geo-filter, en bild på parlamentet, till din bild för att markera var du är.


Intresserad? Hitta oss genom att söka efter användarnamnet ”europarl” eller genom att scanna spökbilden.