EU-parlamentet i veckan: brittiska folkomröstningen och flyktingkrisens inverkan på budgeten 

 
 

Dela den här sidan: 

I veckan diskuterar ledamöterna resultatet av folkomröstningen i Storbritannien. De diskuterar också de ekonomiska konsekvenserna av flyktingkrisen.  

På tisdag morgon hålls ett extra plenarsammanträde till följd av den brittiska folkomröstningen om ett utträde ur EU. På torsdag diskuterar ledamöterna också de ekonomiska konsekvenserna av flyktingkrisen under en gemensam utfrågning. Under veckan träffas dessutom de politiska grupperna för att förbereda inför den kommande veckans plenarsammanträde i Strasbourg.

Den brittiska folkomröstningen

Under ett extrainsatt plenarsammanträde på tisdagen den 28 juni diskuterar ledamöterna den brittiska folkomröstningen om landets EU-medlemskap. Ledamöterna ska då rösta om en resolution om resultatet och konsekvenserna för den Europeiska Unionen.


Följ vår direktrapportering från debatten via Storify.


Ekonomiska konsekvenser av flyktingkrisen

Under en gemensam utfrågning i utskotten för budget, medborgerliga fri- och rättigheter, utrikesfrågor och utveckling, diskuterar ledamöterna de finansiella aspekterna av flyktingkrisen. Med i diskussionen medverkar även finansmannen George Soros, representanter från Frontex, UNHCR i Europa och Open Society Foundation, samt företrädare för kommissionen och från Europeiska rådet för flyktingar och fördrivna (ECRE).

Läs mer om migration i vårt aktuella ämne.