EU i din smartphone: upptäck unionen med ny app 

 
 

Dela den här sidan: 

En ny app utvecklad av Europaparlamentet visar exempel på hur EU formar vår vardag och uppmuntrar dig att engagera dig i unionens framtid.

Vad EU betyder i praktiken

Citizens’ App erbjuder samlad information om vad den europeiska unionen har för inverkan på olika delar av våra liv. Är du en bonde? Gillar du utomhussport? Är du intresserad av att bli volontär? Det finns betydande sätt som EU:s regler underlättar tillvaron för dig på och den här appen visar dig hur.

En annan funktion visar vad EU gör i olika delar av Europa. Du kan hitta projekt - i vilken region du än kommer ifrån - som understöds av EU och som syftar till att förbättra livskvalitén.


Lämna ditt avtryck

Appen blickar också mot framtiden i och med att presentera forskning om klimatförändringarna, cybersäkerhet och internationella relationer. Forskningen förklarar trender som kommer att omvandla våra samhällen under de kommande åren.

I slutändan handlar det ju om vad du gör EU till och det är därför som appen hjälper till att hitta initiativ som intresserar dig i din region, samt uppdaterar dig om senaste nytt. Du kan favoritmarkera, dela evenemang med vänner och betygsätta.


Engagera dig, träffa andra som delar din passion eller intresse för något och hjälp till att bygga ett bättre EU!


Appen finns tillgänglig på alla officiella EU-språk och kan laddas ned gratis på Apple App store och Google Play.