Unga för Europas framtid: Anmäl dig nu till EYE2020 

Uppdaterat: 
 
Skapat:   
 

Dela den här sidan: 

Delta i Europeiska ungdomsevenemanget EYE 2020 i Strasbourg och hjälp till att forma framtidens Europa tillsammans med andra unga européer.

Anmäl dig till EYE2020!  

EYE2020 har skjutits upp på grund av Coronaviruset. Ett nytt datum kommer att tillkännages vid ett senare tillfälle.

Är du ung och engagerad för klimatet, ungas möjligheter eller Europas framtid? Då är detta något för dig.

Vartannat år samlas tusentals unga i Strasbourg för det Europeiska ungdomsevenemanget (EYE) där de delar med sig av sina tankar om Europas framtid. Evenemanget ger unga chansen att säga sin mening genom den europeiska demokratin. Ungefär 9 000 unga européer mellan 16 och 30 år förväntas delta för att berätta om sina tankar för framtiden och diskutera dem med ledamöter och andra beslutsfattare.

Årets upplaga är den fjärde i ordningen. Temat är ”the Future is Now” och programmet inbegriper klimat, migration och Brexit såväl som utbildning, teknik och hälsa. Programmet kommer också att innehålla nya format såsom sportaktiviteter och ett särskilt event för unga journalister.

Idéerna som genereras under evenemanget kommer att samlas i en rapport som Europaparlamentarikerna kommer att få. De bästa idéerna kommer att presenteras för och diskuteras i parlamentsutskotten under ”ungdomsutfrågningarna”.