På gång i Europaparlamentet: reseintyg, vaccin och boskapsdjur 

 
 

Dela den här sidan: 

Ledamöterna inleder diskussioner om föreslagna regler för reseintyg, och tar ställning till snabbare godkännande av vaccin anpassade för covid-19-mutationer.

På gång i parlamentet  

Digitalt grönt intyg

Utskottet för medborgerliga rättigheter håller en första debatt på tisdag morgon om införandet av ett digitalt grönt intyg som anger om en resenär inom EU har vaccinerats mot covid-19, har ett aktuellt negativt test eller har tillfrisknat från covid-19. Parlamentet enades i mars om ett påskyndat lagstiftningsförfarande så att ett intyg kan skapa förutsättningar för ett säkert och smidigt resande under sommaren.

Vaccin mot covid-19

Nya varianter av Covid-19 kan kräva anpassningar av redan godkända vaccin. På torsdag kommer folkhälsoutskottet att diskutera en process för att snabba på sådana anpassningar, för att på fredagen rösta om den.

Förbud mot lantbruksdjur i burar

Ett medborgarinitiativ som förespråkar ett förbud mot att hålla lantbruksdjur i burar kommer att diskuteras i en offentlig utfrågning på torsdag morgon. Organisatörerna av initiativet ”End the Cage Age” kommer att delta tillsammans med ledamöter, kommissionärer och experter.

Relationerna mellan EU och Indien

Utrikesutskottet kommer på tisdag att rösta för att ta ställning till relationerna mellan EU och Indien, inför toppmötet som är planerat till den 8 maj.

Sändningar av livesända sportevenemang

Piratverksamhet på nätet slår hårt mot arrangörerna av livesända sportevenemang, men medför även risker för vanliga användare då de kan utsättas för virus, skadlig kod och stöld av data. Utskottet för rättsliga frågor röstar på tisdag om ett betänkande som föreslår lösningar på problemet.