Debatten om tillståndet i EU 2021: Så följer du den 

Uppdaterat: 
 
Skapat:   
 

Dela den här sidan: 

Debatten om tillståndet i EU, som granskar arbetet fram tills idag och planerna för framtiden, kommer att hållas den 15 september i Strasbourg. Följ den live.

Vad är debatten om tillståndet i den Europeiska unionen?

Debatten går av stapeln i september varje år. Då besöker EU-kommissionens ordförande Europaparlamentet för att tillsammans med ledamöterna diskutera vad kommissionen gjort det senaste året, dess planer för det kommande året och dess vision för framtiden. 

Detta är en möjlighet för parlamentet som EU:s enda direktvalda institution att ställa Europeiska kommissionen till svars. Ledamöterna kommer att granska kommissionens arbete och se till att européernas hjärtefrågor tacklas.

Varför är årets debatt viktig?

Frågorna som EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen lyfte vid förra årets debatt om tillståndet i unionen fortsätter att vara prioriterade - EU:s fortsatta kamp mot coronapandemin och steg mot social och ekonomisk återhämtning, samtidigt som nyckelsatsningar på exempelvis EU:s gröna giv och den digitala strategin inte inskränks.


Så följer du den

Debatten kommer att sändas live på webben på onsdag den 15 september från kl 9.00. Tolkning kommer att finnas på alla EU:s 24 officiella språk. Både parlamentet och kommissionen kommer också att sända debatten på Facebook.

Du kan också delta i diskussionerna i våra övriga sociala mediekanaler inklusive , LinkedIn and Instagram - glöm inte att använda hashtaggen #SOTEU.

Du hittar foton och videor från evenemanget i parlamentets multimediacenter.

Vad säger Europaparlamentarikerna om tillståndet i EU i sociala medier? Du hittar alla inlägg i EP Newshub.