EU-passagerares rättigheter 
Vilka är dina rättigheter när du reser med flyg, tåg, båt och buss? Så jobbar EP 

Samhälle  Uppdaterat: 
 
Skapat:   

Vilka är dina rättigheter när du reser med flyg, tåg, båt och buss? Så jobbar Europaparlamentarikerna för att stärka dina rättigheter som passagerare inom EU.

Dela den här sidan: 

Artiklar 

En avgångstavla med inställda flygningar ©BELGA/EASYFOTOSTOCK        

Resor över jul och nyår kan vara en riktig pina. Fulla flygplan, galna biljettpriser och risk för dåligt väder som försenar flyg. Passagerare har rättigheter om deras flyg blir försenat eller ställs in. Men det finns alltid utrymme för förbättringar, och parlamentets Transportutskott röstade på tisdagen för att stärka rättigheterna. Det här är huvudpunkterna hur situationen ser ut idag och vilka förändringar som föreslås.

The flight board at Louis Armstrong International Airport show all flights cancelled        
Pressmeddelande 

Pressmeddelande 

Försenade eller strandsatta flygresenärer bör lättare få kompensation och det bör finnas tydliga regler för hur flygbolagen ska hantera klagomål från passagerare, enligt ett lagförslag som parlamentet antog på onsdagen. Nu väntar förhandlingar med EU-ländernas ministerråd om reglernas slutgiltiga utformning.

Videor 

Artiklar 

Airport Check-In Counters With Passengers        
Pressmeddelande 

Pressmeddelande 

Det nya direktiv som ska reglera hanteringen i EU av passageraruppgifter (PNR) som samlats in för att förebygga, upptäcka, utreda och lagföra terroristbrott och grov brottslighet antogs idag, torsdag, av parlamentet. Flygbolag blir därmed tvungna att överlämna personuppgifter om flygpassagerare som färdats till EU från tredje land eller omvänt till nationella myndigheter.