Det här gör EU för mig 

 
 

Dela den här sidan: 

Europaparlamentet har lanserat en prisbelönt ny hemsida och mobilapp med information om EU:s positiva inverkan på enskilda människors liv och lokalsamhällen.

Europaparlamentet har lanserat en ny hemsida inför EU-valet 2019  

På den nya interaktiva och flerspråkiga sajten ”Det här gör EU för mig”, som byggts upp av Europaparlamentets utredningstjänst EPRS i samarbete med institutionens kommunikations- och översättningstjänster, finns hundratals lättlästa och kortfattade informationsblad med exempel på den positiva inverkan som EU har på människors liv. Användare kan enkelt hitta specifik information om vad Europa gör för deras region, yrke eller fritidssysselsättning.

1400 platser och områden i hela EU

Omkring 1800 informationsblad finns tillgängliga för läsning, delning, användning online eller som PDF-filer. De är organiserade i två huvudkategorier. Via den första delen, ”I min region”, kan användarna välja den plats som de och deras familjer bor eller arbetar på. På vilket sätt är Europa närvarande i våra byar, städer och regioner? Denna sektion på hemsidan innehåller information om fler än 1400 platser och områden i hela EU.

Överblick över EU:s insatser

På en annan del av sajten, ”I mitt liv”, kan användarna hitta information som kanske är av särskild vikt för dem personligen. Hur påverkar EU min familj, sjukvården, mina fritidsaktiviteter, resor, säkerheten, mina val som konsument och sociala rättigheter? Hur stöder EU människor i deras yrkesliv - från biodlare till busschaufförer och anställda på bryggerier? Vad har EU gjort för människor som tycker om sport, musik eller att titta på tv? En mängd podcaster på ett växande antal språk finns också tillgängliga på denna del av hemsidan.

Nästa steg

Denna kortfattade och lättbegripliga information kompletteras dessutom av en tredje sektion på sajten, "I fokus", för den som vill fördjupa sig. Här kan du ta en titt på våra längre översikter om EU:s olika politikområden, med information om de resultat som uppnåtts under den nuvarande mandatperioden och en framtidsutsikt, med särskild fokus på den allmänna opinionen och människors oro och förväntningar på EU.

Citizen’s App

Europaparlamentets alldeles egna flerspråkiga medborgarapp, eller Citizens’ App, hjälper den nyfikne att få reda på vad EU har gjort, gör och tänker göra i framtiden. Med den här appen kan du göra sökningar efter ämne och geografisk plats och hålla dig uppdaterad. Du kan ladda ner appen gratis via App Store eller Google Play, anpassa den och komma åt den på alla 24 officiella EU-språk.