Ota yhteyttä 

Kansalaisten tiedusteluihin vastaavan yksikön (Ask EP) välityksellä kansalaiset voivat ottaa suoraan yhteyttä Euroopan parlamenttiin ja saada vastauksen kysymyksiinsä parlamentista, sen toiminnasta, organisaatiosta ja säännöistä, toimivaltuuksista ja menettelyistä.

 
 • Tietoa vetoomusoikeudesta        

  Tietoa vetoomusoikeudesta 

  Jokaisella Euroopan unionin kansalaisella on oikeus esittää vetoomus Euroopan parlamentille. Vetoomusmenettelyssä varmistetaan, että EU:n kansalaisten ääni tulee kuuluviin ja heidän oikeuksiaan kunnioitetaan.

 • Vierailu Euroopan parlamenttiin        

  Vierailu Euroopan parlamenttiin 

  Tule vierailulle eurooppalaisen demokratian ytimeen ja näe, miten se toimii käytännössä. Täältä saat käytännön tietoa vierailuista Euroopan parlamentin kolmelle työskentelypaikkakunnalle eli Brysseliin, Strasbourgiin ja Luxemburgiin.

 • Työmahdollisuudet Euroopan parlamentissa        

  Työmahdollisuudet Euroopan parlamentissa 

  Haluaisitko töihin Euroopan parlamenttiin? Löydät täältä hyödyllistä tietoa uramahdollisuuksista EU:n toimielimissä ja virastoissa. Kaikki tiedot palvelukseenottomenettelyistä ovat Euroopan unionin henkilöstövalintatoimiston (EPSO) sivustolla.

 • Asiakirjojen saatavuus        

  Asiakirjojen saatavuus 

  Kaikilla EU:n kansalaisilla on oikeus tutustua Euroopan parlamentin, neuvoston ja komission asiakirjoihin. Euroopan parlamentin sähköisestä asiakirjarekisteristä voi suoraan hakulomakkeella hakea useimpia parlamentin asiakirjoja.

 • Sinun Eurooppasi        

  Sinun Eurooppasi 

  Onko sinulla kysyttävää EU:sta? Sinun Eurooppasi antaa sinulle tietoja ja neuvoja EU:n kansalaisten oikeuksista, jotka koskevat esimerkiksi matkustamista, työtä, terveydenhuoltoa, koulutusta ja yrittäjyyttä.

 • Solvit        

  Solvit 

  Solvit antaa tietoa ja apua tapauksissa, joissa EU:n kansalaisilla tai yrityksillä on toisessa maassa esimerkiksi epäoikeudenmukaisiin sääntöihin tai päätöksiin ja syrjivään byrokratiaan liittyviä haasteita.

Euroopan parlamentti sinun maassasi 

Euroopan parlamentilla on yhteystoimisto jokaisessa jäsenvaltiossa. Mitä tämä merkitsee käytännössä?

 
 

Ota yhteys sivustovastaavaan

Webmaster vastaa Euroopan parlamentin kotisivujen toteutuksesta, toimivuudesta ja kehittämisestä. Palautteesi sivuista ja ehdotuksesi niiden käyttäjäystävällisyyden parantamiseksi ovat tervetulleita

Käytössäsi on sähköinen postilaatikko, johon voit ilmoittaa teknisistä ongelmista.

Näiden ongelmien tulee koskea kotisivujen teknistä toimintaa tai ulkoasua, kuten katkenneita linkkejä, virheellistä tietoa, kielivirheitä, puuttuvaa tietoa, palaavia viestejä tai ongelmia sivuille pääsyssä.

Pyrimme vastaamaan sinulle sähköpostitse kohtuullisen ajan kuluessa.