skip to content
 
 
 

Biroul de Legătură al Parlamentului European în Romania - Comunicate de presă, articole şi informări

Împreună în UE - „Fit for 55”: Tranziţia către transportul verde şi mobilitatea durabilă

Joi, 4 noiembrie, începând cu ora 11:00, Biroul de Legătură al Parlamentului European în România organizează conferinţa online Împreună în UE - „Fit for 55”: Tranziţia către transportul verde şi mobilitatea durabilă.
 
Evenimentul aduce în fața publicului un dialog cu membri ai Parlamentului European, autorităţi locale, reprezentanţi ai societăţii civile, experţi, mediul de afaceri şi publicul larg şi se concentrează pe măsurile europene, incluse în pachetul „Fit for 55”, care vizează dezvoltarea transportului şi mobilităţii durabile în Europa şi în România, ca element cheie pentru atingerea obiectivelor UE de neutralitate climatică.
 
 
 

Publicare cerere de propuneri pentru granturi pentru mass-media - proiecte de comunicare a Conferinței privind viitorul Europei

Direcţia Generală Comunicare din cadrul Parlamentului European (DG COMM) anunță publicarea unei cereri de propuneri pentru granturi (subvenții) pentru mass-media, având ca obiectiv principal creșterea gradului de informare a cetățenilor cu privire la Conferința privind viitorul Europei, precum și promovarea participării cetățenilor la dezbaterile propuse prin intermediul platformei online a Conferinței privind viitorul Europei.

Plenul PE.
Miercuri, 16 septembrie, începând cu orele 10.00 (ora României), președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen va susține în fața plenului Parlamentului European de la Strasbourg primul său discurs privind Starea Uniunii Europene.
sala de plen cu tineri
Biroul de Informare al Parlamentului European în România și Ministerul Educației și Cercetării anunță încheierea evaluării proiectelor prezentate în cadrul celei de-a XII-a ediții a concursului național "Euroscola" 2019.
grafic participare alegeri europene
În urma experienței din campania pentru alegerile europene și a consultărilor cu voluntarii #DeDataAstaVotez, am înțeles că publicul dorește să afle (și) mai multe informații cu privire la Uniunea Europeană și instituțiile europene. 
Afis eveniment.
Biroul de legătură al Parlamentului European în România organizează dezbaterea Premiul Saharov al Parlamentului European 2019 în data de 18 octombrie 2019, intervalul orar 11:00-13:00, la sediul Biroului str. Vasile Lascăr, nr. 31, sala de conferințe.
lux logo 2019.
Biroul de Legătură al Parlamentului European în România va organiza, în perioada 18-19 octombrie 2019, Zilele Filmului LUX, la Arad. 
LUX logo 2019
Biroul de Legătură al Parlamentului European în România va organiza, în perioada 18 octombrie-16 noiembrie 2019, Zilele Filmului LUX, la Arad, Iași și Pitești.
Logo PE
Direcția Generală Traduceri a Parlamentului European (DG TRAD) a lansat o procedură de achiziții publice pentru servicii de traducere în 19 limbi țintă.
Vizual Charlemagne 2019
Premiul Charlemagne pentru Tinerii Europeni și-a desemnat proiectul câștigător în România: "ISWinT - International Student Week in Timișoara” (Săptămâna Internațională a Studenţilor în Timișoara)
vizual promotori 2019
Cei 30 de Promotori pentru democrație europeană au fost selectați în urma procesului de jurizare. 
promotori 2019_vizual
Te invităm să te înscrii în proiectul "Promotori pentru democraţie europeană" care se desfăşoară în perioada februarie - noiembrie 2019.
logo PE.
Bună seara, România! La mulți ani! Cele mai bune urări pentru noul an! Permiteți-mi, în primul rând, să vă adresez cele mai bune urări pentru noul an. 2019 va fi un an crucial pentru România și pentru Europa.