skip to content
 
 
 

Kit de implicare în comunitatea #ÎmpreunăÎnUE

Datorită implicării civice premergătoare alegerilor europene din 23-26 mai 2019, rezultatul a fost unul impresionant la nivel european: 50,6% dintre cetățenii europeni au participat la alegerile europene din 2019.

Astfel, s-a înregistrat cea mai mare rată de participare din 1994 și, totodată, un record în ceea ce privește participarea tinerilor (18-39 de ani).

Prin urmare, ne dorim să continuăm colaborarea cu cetățenii și transformăm comunitatea #DeDataAstaVotez, în comunitatea #ÎmpreunăÎnUE. Indiferent dacă ne-ai fost alături pe parcursul campaniei pentru alegerile europene sau te-ai alăturat mai târziu, vrem să îți reamintim că #ÎmpreunăÎnUE este o campanie inițiată de Parlamentul European în toate statele membre UE și toate acțiunile sunt apolitice și non-partizane. Campania este una instituțională, independentă de orice partid și ideologie. Parlamentul European, ca instituție, nu susține niciun partid politic și niciun membru al Parlamentului European.

Alături de tine, ne propunem să promovăm angajamentul democratic în cadrul Uniunii Europene, pentru că nu este suficient să ne implicăm doar o dată la 5 ani, când au loc alegerile europene, ci este important să rămânem conectați la ce se întâmplă la nivelul UE tot timpul.

Prin implicarea ta informația europeană poate ajunge la cât mai mulți oameni, pe înțelesul lor. Pentru o Uniune Europeană puternică și bine-informată, avem nevoie de cât mai mulți cetățeni implicați activ în societate. Și tu poți fi unul dintre ei!

Ce spui, consolidăm împreună Europa?

Rămâi cu noi și află cum!

Context

În urma experienței din campania pentru alegerile europene și a consultărilor cu voluntarii #DeDataAstaVotez, am înțeles că publicul dorește să afle (și) mai multe informații cu privire la Uniunea Europeană și instituțiile europene. Am pregătit o serie de materiale de comunicare, iar cu ajutorul tău ne propunem să le împărtășim cu cât mai multă lume!

Acțiuni*

Online

Un prim pas prin care poți să contribui la procesul de informare este să distribui postările de pe Social Media ale Biroului Parlamentului European (Facebook, Instagram, Twitter) pe paginile tale personale sau în grupurile de prieteni. Ajută-ne să ducem informația mai departe, acolo unde noi poate nu ajungem! Fii la curent cu tot ceea postăm în timp real activându-ți notificările pe diferitele platforme.

În plus, website-urile instituțiilor europene sunt surse complexe pentru informații pe diverse teme de interes. Iată aici o selecție:

Parlamentul European

Comisia Europeană

Consiliul Uniunii Europene

Ce face Europa pentru mine - Indiferent de locul în care trăim și de modul în care ne câștigăm viața sau ne petrecem timpul, UE are un impact asupra vieții noastre de zi cu zi, în calitate de cetățeni europeni. Acest site prezintă o serie de scurte note privind realizările și acțiunile Uniunii din punctul de vedere al cetățenilor.

Nu în ultimul rând, site-urile instituțiilor europene pun la dispoziție varii materiale informative: broșuri, prezentări, grafice etc. Răsfoindu-le vei descoperi aspecte generale despre Uniunea Europeană, motive pentru care apartenența la UE este benefică, diverse realizări care poate nu ar fi fost posibile fără sprijinul UE. Majoritatea materialelor informative sunt împărțite pe categorii, teme de interes sau subiecte centrale ale activității Uniunii Europene. Poți accesa aici o colecție online compilată de Biroul nostru.

Offline

Dacă ai o idee pe care vrei să o pui în practică, fie că este vorba de organizarea unui eveniment, o acțiune de comunicare sau o campanie de informare online, scrie-ne câteva detalii și vom încerca să te ajutăm.

Vrei să organizezi un eveniment și nu știi de unde să începi? Îți putem oferi informații despre posibili parteneri, organizații la care poți apela pentru sprijin, surse de informare pentru materiale educative și multe altele. Pe lângă suportul online, îți putem trimite și materiale promoționale (broșuri, flyere, insigne și nu numai) pe care le poți folosi la diverse evenimente, în limita stocului disponibil.

Tu alegi cum vrei să te implici! Indiferent de ce alegi, noi vom încerca să îți oferim tot suportul necesar. Împreună putem informa cât mai mulți cetățeni în legătură cu UE, iar numai cu ajutorul tău putem ajunge cât mai departe!

 

* Implicarea ta în comunitate este voluntară, în funcție de disponibilitate și resursele de care dispui. #ÎmpreunăÎnUE este o comunitate pro-europeană, bazată pe activități neremunerate și apolitice. Parlamentul European oferă mai multe opțiuni de stagiu (independente de Biroul din România) despre care poți afla mai multe aici.