skip to content
 
 
 

Ziua Europei 2017

Biroul de Informare al Parlamentului European în România a organizat la 12 mai 2017, în contextul sărbătoririi Zilei Europei, jocul tip „treasure hunt” pe teme europene: "9 mai – Ziua Europei. De 10 ani împreună în Uniunea Europeană”. 

Evenimentul aflat la a doua ediție, este dedicat elevilor de liceu, temele jocului fiind în stânsă legătură cu elemente din istoria Uniunii Europene, modul de funcționare a Parlamentului European și a programelor pentru tineri. Scopul acestui eveniment a fost de a aduce în atenția elevilor valorile europene fundamentale care definesc Uniunea Europeană, într-o manieră modernă, inovatoare, dar și agreabilă și distractivă, în care tehnologia se întrepătrunde cu cunoștinţele.

Evenimentul s-a desfășurat în proximitatea sediului Biroului de Informare al Parlamentului European în România, incluzând locații simbolice pentru obiectivele jocului. Au fost invitate să participe 12 echipe de liceeni formate din câte cinci elevi și un profesor coordonator, aparţinând tot atâtor licee bucureștene. Fiecare echipă a primit câte un dispozitiv mobil de tip tabletă pe care au fost afişate indiciile pentru probele de îndeplinit - întrebări de tip quizz, şi alte misiuni care au pus la încercare imaginaţia şi creativitatea participanţilor - acestora fiindu-le asociat un anumit număr de puncte.

La finalul jocului, fiecare echipă a primit un număr de piese dintr-un puzzle care a fost montat pe un panou magnetic, în acord cu numărul de puncte primite, astfel încât puzzle-ul a fost rezolvat prin colaborarea tuturor echipelor participante, simulând procesul de colaborare între statele membre ale UE.

Cele 12 licee participante la concurs au fost: Colegiul Economic „V. Madgearu”, Colegiul Național  „Ion  Neculce”, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Liceul Tehnologic „Sfântul Pantelimon”, Colegiul Tehnic „Mihai Bravu”, Liceul tehnologic „Dragomir Hurmuzescu”, Colegiul Tehnic „Miron Nicolescu”, Colegiul Tehnic „Petru Rareș”, Liceul Tehnologic „Dimitrie Gusti”, Colegiul Tehnologic „Grigore Cerchez”, Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații „Gheorghe Airinei”, Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”.