skip to content
 
 
 

Parlamentul European, serie de evenimente la Sibiu în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga

03/05/2018
 .

Biroul de Informare al Parlamentului European în România și Universitatea Lucian Blaga organizează la Sibiu, joi, 10 și vineri, 11 mai 2018, două evenimente ce vor pune în dezbatere teme de actualitate de pe agenda Uniunii Europene.

Evenimentele se vor bucura de participarea deputaților Daniel Buda (Grupul Partidului Popular European), Marian-Jean Marinescu (Grupul Partidului Popular European), Siegfried Mureșan (Grupul Partidului Popular European), Adina Vălean (Grupul Partidului Popular European), Maria Grapini (Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților) și Andi Cristea (Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților).

Uniunea Europeană, de la 28 la 27 de state membre: provocări și oportunități

Alături de Universitatea Lucian Blaga, Biroul de Informare al Parlamentului European îi invită pe studenți la o dezbatere despre viitorul Uniunii Europene. Participanții vor avea prilejul unui schimb de idei cu eurodeputații pe marginea contextului european actual, marcat de desfășurarea negocierilor pentru ieșirea Marii Britanii din Uniune, de criza fluxurilor migratorii, de procesul legislativ la finalul căruia se va stabili bugetul Uniunii până în anul 2027, dar și de discuțiile pe marginea scenariilor posibile pentru a asigura coeziunea unei Uniuni de 27 de state membre.

Intitulată “Uniunea Europeană, de la 28 la 27 de state membre: provocări și oportunități”, dezbaterea va avea loc joi, 10 mai, cu începere de la orele 16:00, în sala Senatului din strada Lucian Blaga 2 - 2A. Dezbaterea va fi moderată de conf. univ. dr. Dragoș Dragoman.

Finanțarea viitorului Europei: Bugetul UE 2021 - 2027

Cea de-a doua dezbatere va permite un schimb de idei privind proiectul de buget multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021 - 2027, în baza propunerii publicate de Comisia Europeană în data de 2 mai 2018, precum și în baza poziției formulate de grupurile politice din Parlamentul European. Bugetul 2021 - 2027 va fi un element cheie care va defini nu doar viitorul Uniunii Europene după ieșirea Marii Britanii, dar și finanțările disponibile pentru statele membre prin politica de coeziune.

Evenimentul va facilita un schimb de opinii între deputați din Parlamentul European și autoritățile locale, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai organizațiilor și asociațiilor profesionale, ai mediului academic, precum și presă locală / regională.

Intitulată „Finanțarea viitorului Europei: Bugetul UE 2021 - 2027”, dezbaterea va avea loc vineri, 11 mai, cu începere de la orele 11:00, în sala Sala Lucian Blaga, Rectorat ULBS (Bd. Victoriei 10). Dezbaterea va fi moderată de dr. Dragoș Jaliu, consultant în domeniul fondurilor structurale.

 

Cele două dezbateri, transmise în direct

Vă invităm să urmăriți cele două dezbateri prin webstreaming la adresele https://www.facebook.com/EPIO.Romania și http://www.caleaeuropeana.ro.

 

Persoană de contact pentru confirmări de participare

Mihai Roșioru, mihai.rosioru@europarl.europa.eu, 0214050880.

 .

Agendele celor două evenimente