skip to content
 
 
 

Dezbaterea „Drepturile în economia digitală. O provocare pentru consumatori”

16/03/2018
protectia consumatoruluiprotectia consumatorului
protectia consumatorului

Biroul de Informare al Parlamentului European în România și Centrul European al Consumatorilor (ECC România) au organizat la București, în data de 16 martie 2018, o masă rotundă cu părțile interesate având ca temă drepturile consumatorilor în economia digitală.

Pornind de la o radiografie a comerțului on-line în România, cu rate anuale de creștere impresionante, participanții au dezbătut în principal modificările legislative ce vor intra în vigoare anul acesta (eliminarea blocajelor geografice în achizițiile on-line transfrontaliere și noul regulament privind protecția datelor cu caracter personal). De asemenea, eventualele modificări legislative necesare pentru o mai bună protecție a consumatorilor în cadrul pieței unice europene au făcut obiectul unui schimb de opinii între participanți.

Printre vorbitori s-au numărat deputații în Parlamentul European Cristian Preda (PPE), Maria Grapini și Răzvan Popa (S&D), precum și Bogdan Marcel Pandelică, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Irina Chirițoiu, directorul ECC România, și Florinel Ioan Chiș, directorul Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO).

Agenda evenimentului

Evenimentul a fost transmis în direct în pagina noastră de Facebook. Înregistrarea acestuia este disponibilă în pagina https://goo.gl/JpV9ya.