skip to content
 
 
 

Situația ocupării forței de muncă

Biroul de Informare al Parlamentului European în România a organizat, în data de 29 septembrie 2013, o dezbatere publică cu tema „Perspective europene și naționale cu privire la situația ocupării forței de muncă”.

La eveniment, care a avut loc la Cluj-Napoca, au participat aproximativ 40 de persoane care reprezintă societatea civilă, autoritățile locale și mass-media. Dezbaterea a fost organizată cu sprijinul Centrului Europe Direct Cluj-Napoca.

Prezentările au fost susținute de către cei doi europarlamentari prezenți (Iuliu Winkler, EPP – Reindustrializarea în Europa, Rareș Niculescu, EPP – Reforma PAC și impactul acesteia asupra pieței de muncă) dar și de către alți vorbitori invitați: Mircea Cosea (profesor de economie), Mircea Maniu (profesor de economie), Daniel Don (AJOFM Cluj), Petra Szavics (Expert – Agenția de Dezvoltare Regională).

Evenimentul a durat 2 ore și jumătate, dintre care o oră a fost destinată unei sesiuni de întrebări și răspunsuri. Participanții au fost interesați în mod special de modul în care politicile de reindustrializare și dezvoltare rurală ar putea contribui la crearea de noi locuri de muncă.

De asemenea, a fost discutat subiectul proiectului minier de la Roşia Montană atât referitor la impactul asupra creării de locuri de muncă, dar și asupra mediului.