skip to content
 
 
 

Workshop „Democraţie europeană în acţiune”

Biroul de Informare al Parlamentului European în România a organizat în Bucureşti workshop-ul „Democraţie europeană în acţiune”, în perioada 30 martie - 1 aprilie 2016.

Workshop-ul a fost organizat împreună cu partenerii proiectului Ministerul Tineretului şi Sportului, Asociaţia Pro Democraţia şi Group of the European Youth for Change.

Reprezentând prima etapă a proiectului „Promotori pentru democraţie europeană”, acest eveniment a reunit cei 30 de Promotori selectaţi să participe la proiect într-o sesiune iniţială de seminarii interactive, care au avut ca invitaţi atât reprezentanţi din partea organizaţiilor partenere, dar şi analişti şi experţi în domeniul afacerilor europene. 

Mai multe detalii despre program:

Pe parcursul celor trei zile de workshop-uri intensive, cei 30 de Promotori au avut posibilitatea de a discuta împreună cu invitaţii speciali despre valorile democratice europene, instituţiile Uniunii Europene, modul de funcţionare a acestora şi în special a Parlamentului European, dar şi despre procesul decizional european. În plus, prin intermediul metodelor non-formale, participanţii au simulat organizarea de acţiuni de comunicare pe teme europene, similare cu cele pe care le vor organiza în cea de-a doua etapă a proiectului, în urma cărora şi-au dezvoltat competenţele şi abilităţile organizatorice, de comunicare cu autorităţile locale sau în reţelele de media sociale.

La finalul evenimentului, Promotorii s-au întors în comunităţile lor, cu idei suplimentare şi mai concrete legate de aspectele practice privind definitivarea planului și a acțiunilor de comunicare propuse de aceştia iniţial. Noile informaţii şi cunoştinţe acumulate pe parcursul workshop-ului vor fi puse imediat în practică în realizarea acestor acţiuni de comunicare europeană, care vor fi organizate în jurul temei 9 mai - Ziua Europei şi se vor adresa tinerilor din comunităţile de unde provin cei 30 de Promotori.

Mai multe detalii despre proiect

Galerie foto

 .
 
VIDEO Workshop "Democraţie europeană în acţiune", partea I
VIDEO Workshop "Democraţie europeană în acţiune", partea a II-a
VIDEO Workshop "Democraţie europeană în acţiune", partea a III-a