skip to content
 
 
 

Workshop „Democraţie europeană în acţiune”

04/05/2018
 .

Biroul de Informare al Parlamentului European în România a organizat în Bucureşti workshop-ul „Democraţie europeană în acţiune”, în perioada 28-30 martie 2018.

Workshop-ul a fost organizat împreună cu partenerii proiectului Ministerul Tineretului şi Sportului, Asociaţia Pro Democraţia şi Group of the European Youth for Change.

Evenimentul reprezintă prima etapă a proiectului „Promotori pentru democraţie europeană” şi a reunit cei 30 de tineri Promotori selectaţi într-o sesiune iniţială de seminarii interactive, care au avut ca invitaţi atât reprezentanţi din partea organizaţiilor partenere, dar şi analişti şi experţi în domeniul afacerilor europene.

Mai multe detalii despre program:

Pe parcursul celor 3 zile de program, iar cei 30 de Promotori au avut posibilitatea de a discuta împreună cu invitaţii speciali despre valorile democratice europene, instituţiile Uniunii Europene, modul de funcţionare a acestora şi în special a Parlamentului European, dar şi despre procesul decizional european.

Informaţiile au fost transmise prin intermediul metodelor non-formale, iar participanţii au avut ocazia de a simula organizarea de acţiuni de comunicare pe teme europene, similare cu cele pe care le vor organiza în cea de-a doua etapă a proiectului.

În urma acestor activităţi, tinerii şi-au dezvoltat competenţele şi abilităţile organizatorice, de comunicare cu autorităţile locale sau în reţelele de media sociale şi au analizat îndeaproape subiecte de actualitate din cadrul Uniunii Europene.

La finalul evenimentului, Promotorii s-au întors în comunităţile lor, cu idei suplimentare şi mai concrete legate de aspectele practice privind definitivarea planului și a acțiunilor de comunicare propuse de aceştia iniţial. În cea de-a doua etapă a proiectului “Promotori pentru democraţie europeană”, informaţiile şi cunoştinţele acumulate pe parcursul workshop-ului vor fi puse în practică în realizarea unor activităţi şi evenimente organizate de către participanţi, care se vor adresa tinerilor din comunităţile locale ale celor 30 de Promotori, în perioada 4 - 25 mai 2018.

Mai multe detalii despre aceste activităţi:

Galerie foto

Mai multe detalii despre proiect