skip to content
 
 
 

Ziua Europei 2018

14/05/2018
 .

Biroul de Informare al Parlamentului European în România a organizat in data de 11 mai 2018, în contextul sărbătoririi Zilei Europei, jocul de tip „treasure hunt” pe teme europene: "Ziua Europei. Alegem impreuna viitorul Uniunii Europene”.

Puzzle Ziua Europei
Puzzle Ziua Europei

Organizat pentru al treilea an consecutiv, evenimentul a reunit 60 de elevi şi 12 profesori coordonatori de la 12 licee din Bucureşti: Colegiul Tehnic "Media", Colegiul Naţional "Auel Vlaicu", Colegiul Naţional "Cantemir Vodă", Colegiul Economic "Hermes", Liceul Tehnologic "Elie Radu", Liceul Teoretic "Decebal", Liceul Tehnologic "Mircea Vulcănescu", Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", Liceul Teoretic "Ştefan Odobleja", Liceul Teoretic "Ion Barbu", Colegiul Tehnic "Carol I", Colegiul Naţional "Grigore Moisil".

Scopul acestui eveniment a fost de a aduce în atenția elevilor valorile europene fundamentale care definesc Uniunea Europeană, într-o manieră modernă, inovatoare, dar și agreabilă și distractivă, în care tehnologia se întrepătrunde cu cunoștinţele. Temele jocului la care au participat elevii si profesorii de la cele 12 licee din Bucuresti au fost dezvoltate în strânsă legătură cu elemente din istoria Uniunii Europene, modul de funcționare a Parlamentului European și a programelor pentru tineri.

Evenimentul s-a desfășurat în proximitatea sediului Biroului de Informare al Parlamentului European în România, incluzând locații simbolice pentru obiectivele jocului. Fiecare din cele 12 echipe a primit câte un dispozitiv mobil de tip tabletă pe care au fost afişate indiciile pentru probele de îndeplinit - întrebări de tip quizz, şi alte misiuni care au pus la încercare imaginaţia şi creativitatea participanţilor - acestora fiindu-le asociat un anumit număr de puncte. La finalul jocului, fiecare echipă a primit un număr de piese dintr-un puzzle care a fost montat pe un panou magnetic de mari dimensiuni (2m x 2m), în acord cu numărul de puncte primite, astfel încât puzzle-ul a fost rezolvat prin colaborarea tuturor echipelor participante, simulând procesul de colaborare între statele membre ale UE.

 

Concurs online "Ziua Europei 2018. Alegem împreună viitorul Uniunii Europene"

Ulterior derulării acestui eveniment, echipele participante au fost invitate să disemineze informațiile legate de participarea lor la eveniment în rândul colegilor lor de liceu, prin intermediul paginilor de Facebook ale liceelor. Astfel, în perioada 15-18 mai 2018, fiecare echipă participantă va derula un concurs online pe pagina de Facebook selectată de către liceu, unde va publica o postare insoţită de două fotografii ilustrative din cadrul jocului de tip "treasure hunt" şi o întrebare la care vor fi invitaţi să răspundă printr-un comentariu elevii înscrişi la acelaşi liceu, interesaţi să participe la concurs. La finalul perioadei de înscriere în concurs (18 mai 2018, ora 23:59), Biroul de Informare al Parlamentului European în România va desemna prin tragere la sorţi câte un câştigător din cadrul elvilor înscrişi în concurs din partea fiecăruia din cele 12 licee participante la evenimentul din data de 11 mai 2018.

Mai multe detalii legate de conditiile de participare la acest concurs şi premiile care vor fi acordate pot fi consultate în documentul următor.

Galerie foto