skip to content
 
16/02/2017
 .

Școli-ambasador ale Parlamentului European în România

Biroul de Informare al Parlamentului European în România a lansat vineri, 9 februarie a.c., proiectul-pilot „Școli-ambasador ale Parlamentului European în România”, un proiect care se adresează elevilor din ciclul liceal de toate tipurile. 

La lansare au participat profesori din 25 de școli din București și județele Argeş, Buzău, Călărași, Constanța, Galați, Giurgiu, Ilfov, Prahova, selecționate în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Evenimentul s-a bucurat de prezența dnei inspector Marinica Stoian, Ministerul Educației Naționale.

Școlile implicate în proiectul-pilot vor desfășura activități de informare, învățare și comunicare despre Uniunea Europeană, democrația europeană și valorile cetățeniei europene. Școlile vor organiza activități interactive pentru a marca Ziua Europei, vor deschide un punct de informare despre Uniunea Europeană și vor organiza și alte evenimente menite să crească nivelul de înțelegere al elevilor despre Uniunea Europeană.

O ultimă etapă a proiectului o constituie evaluarea activităților desfășurate în școli. În urma acestor evaluări școlile cu rezultate foarte bune vor primi titlul de „Școală-ambasador a Parlamentului European”.

Imagini de la eveniment