skip to content
 
 
 

Parlamentul European, serie de evenimente la Constanța

17/11/2017
Afis ConstantaAfis dezbatere Constanta
Afis Constanta
 .

Biroul de Informare al Parlamentului European în România organizează la Constanța, vineri, 24 noiembrie 2017, două evenimente ce vor pune în dezbatere teme de actualitate de pe agenda Uniunii Europene, relevante în contextul local și regional.

Evenimentele se vor bucura de participarea deputaților Ramona Mănescu (Grupul Partidului Popular European), Maria Grapini (Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților) și Claudia Țapardel (Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților).

 

Uniunea Europeană, de la 28 la 27 de state membre: provocări și oportunități

Alături de Universitatea Ovidius, Biroul de Informare al Parlamentului European îi invită pe studenți la o dezbatere despre viitorul Uniunii Europene. Participanții vor avea prilejul unui schimb de idei cu eurodeputații pe marginea contextului european actual, marcat de desfășurarea negocierilor pentru ieșirea Marii Britanii din Uniune, de criza fluxurilor migratorii, de refacerea economiilor statelor membre după criza economică și financiară, dar și de discuțiile pe marginea scenariilor posibile pentru a asigura coeziunea unei Uniuni de 27 de state membre.

Intitulată “Uniunea Europeană, de la 28 la 27 de state membre: provocări și oportunități”, dezbaterea va începe la orele 11:00 în Sala Senat a Universității Ovidius și va fi moderată de lect. univ. dr. Răzvan Victor Pantelimon.

 

Dezvoltarea sustenabilă a turismului și infrastructurii pe litoralul Mării Negre

Cea de-a doua dezbatere, organizată de Biroul de Informare al Parlamentului European în România în nordul stațiunii Mamaia, va permite un schimb de idei privind viitorul turismului pe litoralul Mării Negre.

Reprezentanți ai autorităţilor locale, ai operatorilor din turism la nivel local şi regional, jurnaliști și alte părți interesate vor dezbate alături de cei trei eurodeputați teme relevante precum promovarea patrimoniului cultural, dezvoltarea segmentului balnear, îmbunătățirea infrastructurii și conectivității, parteneriatul public-privat și proiectele europene ca motor al investițiilor pentru viitor dar și formarea profesională și rolul acesteia în creșterea calității serviciilor.

Evenimentul va începe la orele 16.30, la Teatrul Babylonia al Hotelului Phoenicia, și va moderat de doamna Dana Sterghiuli, jurnalist la Radio Constanța.

 

Dezbaterile, în direct prin LIVE streaming

Vă invităm să urmăriți cele două dezbateri în direct la adresele

https://www.facebook.com/EPIO.Romania și http://www.caleaeuropeana.ro începând cu orele 11:00, respectiv 16:30.

 

Persoană de contact

Mihai Roșioru

mihai.rosioru@europarl.europa.eu

0214050880

Programul dezbaterilor